pankūkas medus bekons brokastis
Foto: Shutterstock
Tradicionāli otrdiena pirms Lielā gavēņa dažādās valstīs mītošiem kristiešiem bija pēdējā diena, kad bez sirdsapziņas pārmetumiem drīkst pamieloties ar ko gardāku. Šogad zīmīgā diena svinama 25. februārī. Francijā tā dēvēta par "Mardi gras" jeb "Trekno otrdienu", bet Anglijā – par "Pankūku otrdienu". Lai gavēnī sevi lieki nekārdinātu, pankūku cepšanai tika izmantoti visi mājās atrodamie "aizliegtie" produkti. Lieliska ideja, vai ne?

Pankūkas šajā dienā atļauts baudīt kaut visās trīs ēdienreizēs – saldas, ar gardu ievārījumu brokastīs, ar sieru, malto gaļu vai biezpienu pildītas pankūkas pusdienās, kā arī kraukšķīgi debešķīgas kartupeļu pankūkas vakariņās. Bet, pirms ķeries pie miltu pakas un lielās bļodas, uzzini, iedvesmojies un uzzini, kādas ir pankūku ēšanas tradīcijas citviet pasaulē!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!