Aprikozes ir vienas no veselīgākajiem augļiem – tās satur daudz C vitamīna, dzelzs un kālija, un tām ir zems tauku saturs. Interesantākais, ka apstrādes ziņā, žāvētas un karsētas (tātad arī konservētas) aprikozes ir uzturvielām bagātākas, kā svaigās. Žāvētās aprikozēs līdz ar to ir vairāk beta karotīna un pektīnu. Pie mums aprikozes atceļo no Turcijas, Pakistānas, Irānas, Itālijas un citām valstīm, bet par aprikožu dzimteni uzskata Armēniju.
No svaigajām aprikozēm gatavo vasarīgus kokteiļus no piena, kā arī spirdzīgas boles un punšus. Bērniem noteikti garšos augļu punšs, kurā aprikozes un citi augļi aplieti ar gāzēto ūdeni. Bet pieaugušie saldo augli var baudīt ledus un sangrijas kokteiļos, lai veldzētos vēsos vasaras vakaros.
Sarakstu karuselisAprikozesŽāvētas aprikozesSaldējuma un piena kokteiļiAlkoholiskie dzērieni un kokteiļiIevārījumi, džemi un marmelādesTortes un kūkas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit