Mūsu jūlijs garšo pēc ogām – svaigām, sulīgām un tikko plūktām. Jūlijā mēs dodamies mežā, lai vērtu meža zemeņu krelles un salasītu gailenes, vai braucam uz kādu ezeru, lai baudītu vasaras sauli un, ja paveicas, noķertu svaigas zivis. Jūlijs – tie ir svētki visa mēneša garumā, kad vakariņot pēcpusdienas saulē piemājas terasē, satikt varbūt kādu laiku neredzētus draugus, un doties kopīgos piedzīvojumos. Vienalga, vai tu, šomēnes iztrakojies festivālā, vai baudi ūdens un saules peldes pie jūras.
Tā kā jūlijs ir ražīgs, jāsteidz nogaršot katra oga no krūma, nogatavojies ķiršu tomāts, un izstiepies gurķis. Bet no rīta jāskrien pa aprasojušu zāli basām pēdām uz zemeņu dobi, lai plūktu pašu izaudzētās zemenes.
Jūlija ēdiens ir ātri pagatavojams un līdzi ņemams, lai nenokavētu nevienu mirkli, kuru pavadīt svaigajā gaisā. Un kā garšo tavs jūlijs?