Jūlijā nav nekā labāka, par tikko karsti vārītiem jaunajiem kartupeļiem, no kuriem ceļas smaržīgi garaiņi. Un ja vēl tie apkaisīti ar svaigi sagrieztām dillēm – siekalas pašas saskrien mutē. Klasiskais variants, protams, ir karstos tupeņus apziest ar dzeltenu un treknu lauku sviestu. Taču kamēr raža mūs vēl lutina, ir vērts izmēģināt arī citas receptes, kurās brašie bumbuļi savienoti ar citām izteiksmīgām garšām.
Brokastīs vari ēst garšīgu kartupeļu un olas sacepumu pannā, pusdienās pagatavot salātus, kuros kartupeļi mīsies ar vēl vienu vasaras labumu – mazsālītiem gurķīšiem, bet vakariņas pievērsies jau kam nopietnākam. Piemēram, jaunajiem kartupelīšiem ar pasakaini gardu gaileņu mērci. Bet, ja sveša nav itāļu virtuve, pagatavo krāsnī ceptus jaunos kartupelīšus ar tomātiem, rozmarīnu un citiem gardumiem.