pupiņu zupa
Foto: Shutterstock
Dobēs briest pupas un dārzeņi, ienākas vislabākais, lai izvārītu visgardāko pupiņu zupu. Atkarībā no šķirnes un gatavības, pupas izmanto vai nu kā dārzeņus, izmantojot tās ar visām pākstīm, vai kā graudaugus.

Pupas ir ļoti vērtīgs olbaltumvielu, aminoskābju, ogļhidrātu, minerālvielu un un arī vitamīnu avots. Veģetāriešiem tās aizstāj gaļu un zivis. Kad pupiņas ir nobriedušas, izņemot cūku pupas, tās satur arī indīgas vielas, kas spēj izraisīt spēcīgus gremošanas traucējumus, tāpēc tās nedrīkst ēst termiski neapstrādātas.

Padomi pupiņu gatavošanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!