Gardā vistas fileja – desmit idejas vakariņām, kuras pagatavot stundas laikā
Foto: Shutterstock

Karbonādes, šniceles, cepta vistas krūtiņa, dārzeņu un vistas gaļas zupa un pat vasarīgi salāti – vistas fileja ir viena no tām sastāvdaļām, kuru var pagatavot tā, lai garšotu pat visprasīgākajam ēdājam. Tāpēc, lai par vakariņām nebūtu jālauza galva, Tasty.lv apkopojis desmit gardas receptes, kurās vistas fileja celta jaunā gaismā. Virtuvē vajadzēs pavadīt vien mazāk par stundu, bet rezultāts būs, ak, cik garšīgs!

Pirms ķeries klāt pie gatavošanas, atceries, ka vistas fileju nav nepieciešams marinēt ilgu laiku un tā itin viegli uzņem mērces un garšvielas. Tā lieliski garšos marinēta sojas vai mango saldskābajā mērcē, ieberzta ar rozmarīnu vai kādu citu izteiksmīgu garšaugu. Lai vista saglabātu sulīgumu, sāli gaļai pievieno vien gatavošanas beigās. Ja vistu cep, jāuzmana, lai tā nekļūtu pārāk sausa – tiklīdz tā no abām pusēm vairs nav sārta, bet, iegriežot ar nazi, tā ir pietiekami elastīga un vidus ir viscaur vienmērīgi izcepies, tā būs perfekta.

Pasta ar vārītu vistu un citronu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!