Karbonādes, šniceles, cepta vistas krūtiņa, dārzeņu un vistas gaļas zupa un pat vasarīgi salāti – vistas fileja ir viena no tām sastāvdaļām, kuru var pagatavot tā, lai garšotu pat visprasīgākajam ēdājam. Tāpēc, lai par vakariņām nebūtu jālauza galva, Tasty.lv apkopojis desmit gardas receptes, kurās vistas fileja celta jaunā gaismā. Virtuvē vajadzēs pavadīt vien mazāk par stundu, bet rezultāts būs, ak, cik garšīgs!
Pirms ķeries klāt pie gatavošanas, atceries, ka vistas fileju nav nepieciešams marinēt ilgu laiku un tā itin viegli uzņem mērces un garšvielas. Tā lieliski garšos marinēta sojas vai mango saldskābajā mērcē, ieberzta ar rozmarīnu vai kādu citu izteiksmīgu garšaugu. Lai vista saglabātu sulīgumu, sāli gaļai pievieno vien gatavošanas beigās. Ja vistu cep, jāuzmana, lai tā nekļūtu pārāk sausa – tiklīdz tā no abām pusēm vairs nav sārta, bet, iegriežot ar nazi, tā ir pietiekami elastīga un vidus ir viscaur vienmērīgi izcepies, tā būs perfekta.
Pasta ar vārītu vistu un citronu
Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?
Makaroni krējuma mērcē ar vistu un šampinjoniem
Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.
Vistas filejas šniceles kukurūzas un sinepju panējumā
Ja ierasts gaļu panēt olā un miltos, bet meklē ko citādāku, izmēģini šo recepti, kurā vistas fileja tiek panēta kukurūzas miltos.
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Vistas fileja estragona mērcē
Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Vistas filejas un kukurūzas plācenīši
Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.
Sātīgā pankūka ar vistas fileju un lociņiem
Nedaudz neparasta un sātīga gaļas pankūka, kurai zaļie lociņi piešķir pavasarīgu svaigumu. Ja vēlies, cep vairākas nelielas pankūciņas un pasniedz tās ar mērci un zaļajiem salātiem.
Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili
Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .
Pildīta paprika ar vistas fileju
Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.
Krāsnī ceptas vistas karbonādes kārumniekiem
Cepeškrāsnī ceptas vistas karbonādes ar tomātiem, sieru un majonēzi - ne pārāk veselīgi, toties grēcīgi garšīgi!.