Kā gan labāk izgaršot vasaras sniegto dārzeņu bagātību, ja ne pagatavojot pamatīgu, sastāvdaļām bagātu sautējumu? Sautējumos bez klasiskajām sastāvdaļām – kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem, buljona, zirnīšiem, pupiņām un liellopa vai vistas gaļas – var pievienot arī kabačus, baklažānus, papriku un maigi saldos tomātus, kuru raža, šķiet, šogad priecē izcili lielos apjomos. Sautējums ir pateicīga maltīte steidzīgam darbadienas vakaram, jo tā pagatavošanai būs nepieciešama mazāk nekā stunda.
Lai sautējums padotos maigāks, ūdens vai buljona vietā dārzeņus var sautēt pienā. Bet sātīgumam gatavajam sautējumam, kas jau ielikts šķīvī, pārkaisa, piemēram, sarīvētu cieto sieru vai raupji sasmalcinātus riekstus - pavisam nedaudz, lai maltītei pievienotu arī kraukšķīgumu. Gaļas ēdāji noteikti novērtēs teļa vai jēra gaļu, kas pievienota gardajam ēdienam.
Bet, lai izceltu sautējuma aromātu, pirms dārzeņu sautēšanas šķidrumā, katla dibenā eļļā vai sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, kādu lauru vai salvijas lapiņu, neaizmirstot arī par garšvielām un vēlajiem vasaras zaļumiem.
Pāris minūtes pirms sautējums gatavs, tajā var ielikt arī saplucinātas kale kāposta lapas, kas ēdienam piešķirs patīkami zaļu kontrastējošu krāsu.
Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu
Veselīgs un gards kabaču sautējums, turklāt ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams!
Jēra gaļas sautējums ar dārzeņiem un pupām
Šī ēdiena pagatavošanai vajadzēs laiku, bet tas ir tā vērts, lai iegūtu smaržīgu un garšīgu jēra gaļas sautējumu. Jēru sagriez nelielos gabaliņos, tā tie izsutināsies tomēr ātrāk, nekā sutinot lielu gaļas gabalu.
Vistas sautējums franču gaumē
Tradicionāls sautējums, kas nācis no Francijas ziemeļdaļas Normandijas reģiona - aromātisks un sātīgs.
Bagātīgais gaļas sautējums
Nekas tā nepabaros ģimeni kā izcili pagatavota vērša gaļa, kas īpaši sutināta kastrolī. Lai gan šī ēdiena pagatavošana prasa daudz laika, tas ir tā vērts – īsts gaļēdājs novērtēs bagātīgo garšu buķeti!
Dārzeņu sautējums ātrām pusdienām vai vakariņām
Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.
'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums
Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.
Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē
Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
Vista ar šampinjoniem krēmīgā karija mērcē jeb 'pāvesta pusdienas'
Vista ar šampinjoniem gardā šķiņķa-karija mērcē. Recepte, kas noskatīta kādā vecā vācu žurnālā, bet izturējusi laika pārbaudi.
Tomātu, baklažānu un paprikas sautējums
Viegls dārzeņu sautējums ar bagātīgu garšu buķeti.
Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'
Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!
Dārzeņu un pupiņu sautējums
Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot dārzeņu sautējumu ar pupiņām - maltīte četriem cilvēkiem izmaksās vien piecus eiro!
Pupiņu, paprikas un gurķu ātrais sacepums
Ātras un samērā lētas pusdienas vai vakariņas - ātrais pupiņu, paprikas un gurķu sautējums pannā. Ja vēlies, pievieno gaļu!