kāpostu sautējums, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock

Kā gan labāk izgaršot vasaras sniegto dārzeņu bagātību, ja ne pagatavojot pamatīgu, sastāvdaļām bagātu sautējumu? Sautējumos bez klasiskajām sastāvdaļām – kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem, buljona, zirnīšiem, pupiņām un liellopa vai vistas gaļas – var pievienot arī kabačus, baklažānus, papriku un maigi saldos tomātus, kuru raža, šķiet, šogad priecē izcili lielos apjomos. Sautējums ir pateicīga maltīte steidzīgam darbadienas vakaram, jo tā pagatavošanai būs nepieciešama mazāk nekā stunda.

Lai sautējums padotos maigāks, ūdens vai buljona vietā dārzeņus var sautēt pienā. Bet sātīgumam gatavajam sautējumam, kas jau ielikts šķīvī, pārkaisa, piemēram, sarīvētu cieto sieru vai raupji sasmalcinātus riekstus - pavisam nedaudz, lai maltītei pievienotu arī kraukšķīgumu. Gaļas ēdāji noteikti novērtēs teļa vai jēra gaļu, kas pievienota gardajam ēdienam.

Bet, lai izceltu sautējuma aromātu, pirms dārzeņu sautēšanas šķidrumā, katla dibenā eļļā vai sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, kādu lauru vai salvijas lapiņu, neaizmirstot arī par garšvielām un vēlajiem vasaras zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!