Foto: Shutterstock
Kad tev ir iedvesma un enerģija gatavot ēdienu, izmanto to, lai pagatavotu uzreiz vairākus ēdienus. Faktiski tu vari pagatavot maltītes visai nedēļai, tās sasaldēt un lietot tajos vakaros, kad nemaz negribas gatavot ēst.

Saldēšanai ļoti piemērotas ir zupas, sautējumi, sacepumi, saldēt var pat marinētu gaļu, kuru atkausējot uzreiz var cept gatavu. Saldēt var arī pilnībā caurkarsētu gaļu, bet vidēji vai viegli cepta gaļa nav piemērota saldēšanai. Ja pirms gatavošanas ēdiena atkausēšanai nav laika, tad jārēķinās ar papildu laiku ēdiena atkušanai, to sildot ēšanai. Ēdienu, piemēram, zupu var sasaldēt vienas vai divu porciju lielumā, tad tas sasils ļoti ātri.

Tā kā ēdiens paredzēts sasaldēšanai, ir jāparūpējas, lai tas pēc iespējas ātrāk pēc termiskās apstrādes atdzistu. Izmanto dzesēšanai aukstu ūdeni ar ledu. Kad ēdiens vairs nav ļoti karsts, to var turpināt dzesēt ledusskapī. Ja ēdienu nav paredzēts uzglabāt ilgāk par trīs dienām, to var atstāt ledusskapī, bet ilgākai glabāšanai to vajadzētu sasaldēt. Liec ēdienu saldēšanai paredzētās kastītēs, noteikti uzraksti dienu, kad ēdiens gatavots un kas tas ir par ēdienu. Tā tev būs vieglāk orientēties saldētavas krājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!