liellopu gaļa salāti
Foto: Shutterstock

Siltie salāti ir brīnišķīga izvēle dienas vidū. Tie ir viegli, bet sātīgi un dod spēku dienas turpinājumam. Siltie salāti ir arī izcils viesību pirmais ēdiens, ar ko našķoties, gaidot pamatēdienu. Visbiežāk šie salāti sastāv no tikko ceptām gaļas šķēlītēm vai jūras veltēm, kas pasniegtas ar svaigiem lapu salātiem, augļiem vai apceptiem dārzeņiem, bet tie var būt arī veģetāri salāti ar cepta siera akcentiņu vai ceptiem artišokiem, sparģeļiem.

Šos salātus var daļēji sagatavot jau iepriekš - nomazgā salātu lapas un augļus. Stingrākus augļus vari jau sagriezt gabaliņos, piemēram, persikus, sasmalcini zaļumus. Iemarinē gaļu vai jūras veltes. Izvēlies gaļas veidu, kura gatavošana ir ļoti īsa - ne pārāk biezs steika gabals, kuru pēc tam var sagriezt plānās šķēlītes, cāļa akniņas, vistas vai pīles fileju, lasi, kalmārus, garneles. Izvēlies sev piemērotāko recepti un iepriecini mīļos!

Aromātiskais steiks kafijas marinādē Kubas stilā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!