Vista ir viens no tiem produktiem, kas sniedz nebeidzamas kulinārās iespējas. To var pagatavot veselu, izcepot gardu, sulīgu cepeti, vai pagatavot mazākās porcijās, uz pannas apcepot filejas gabaliņus. Viena no pateicīgākajām daļām gatavošanai, ir vistas stilbiņi – atliek tos vien iemarinēt, likt cepeškrāsnī un pēc tam šmakstināt sulīgo gaļu starp lūpām. Taču arī tik ierastajam gaļas produktam var pievērsties no radošās puses, dažādojot savu ēdienkarti aizņemoties idejas ne vien no citu valstu kulinārajām pērlēm, bet radot ko jaunu un savu.
Vistas fileja garšos lieliski pildīta – ar ananasiem, garnelēm, spinātiem, tomātiem, kazas vai svaigo sieru un ko tik vēl ne. Bet panētie vistas vai broilera filejas gabaliņi būs garda uzkoda filmu vakaros vai vērojot kādu sporta spēli. Sātīgāku maltīšu cienītāji novērtēs pamatīgos vistas gaļas pīrāgus, kurā maigā gaļa draudzējas ar dārzeņiem un kraukšķīgu mīklas cepurīti. Izvēlies kārdinošāko no Tasty.lv receptēm un uz virtuvi!
Vistas fileja ar banāniem un kokosriekstu piena rīsiem
Krēmīgs un gards pusdienu vai vakariņu ēdiens ar vistas filejas gabaliņiem zaļā karija mērcē un maigajiem rīsiem, kas vārīti kokosriekstu pienā. Vispirms sāk gatavot rīsus, pēc tam filejas gabliņus.
Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu
Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.
Vistas gaļas iesmiņi ar zemesriekstu mērci
Pikanti vistas gaļas iesmiņi, kurus pagatavot uz grilpannas vai cepeškrāsnī. Būs lieliski piemēroti tikko vārītiem, kraukšķīgiem brūnajiem rīsiem, uz šķīvja klāt liekot lapu salātus.
Vistas filejas gabaliņi kukurūzas pārslu panējumā ar sinepju mērci
Vienkārša un veikli pagatavojama uzkoda – kraukšķīgi vistas filejas gabaliņi, kas apviļāti kukurūzas pārslās. Tam visam klāt nedaudz pikanta mērcīte, kas pagatavota no krējuma, majonēzes un sinepēm.
Vistas gaļas pīrāgs marokāņu gaumē
Sātīgs pīrāgs, kas pagatavots no filo mīklas, sulīga vistas gaļas, rozīņu un pētersīļu pildījuma, kā arī pavisam nedaudz mandeļu skaidiņām kraukšķīgumam. Lieliska maltīte nesteidzīgām pusdienām vai vakariņām, kuru pasniegt kopā ar svaigajiem dārzeņu un zaļumu salātiem.
Pannā sutināta vista ar vīnogām
Lieliska pusdienu vai vakariņu maltīte – baltvīnā sutināta vista ar vīnogām. Pēc tam no sakarsētā dievu dzēriena pagatavota garda mērce, kurai pievienots saldais krējums.
Vistas filejas ar sieru Kijevas gaumē
Smaržīgas un gardas vistas filejas kabatiņas, kas pildītas ar garšvielām bagāto ķiploku garšas svaigo sieru. Šī būs ideāla gaļas piedeva pie svaigiem lapu salātiem, vārītiem kartupelīšiem vai rīsiem.
Vistas cepetis ar citroniem, ķiplokiem un timiānu
Gards veselas vistas cepetis, kas nav jāmarinē. Garšai pievienoti veseli ķiploki, sulīgas citrona šķēlītes un timiāns svaigumam. Vistu pirms gatavošanas papildina ar garšvielām un krāsnī iekšā.
Vistas stilbiņi ar saldajiem kartupeļiem un 'chimichurri' mērci
Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.
Vistas šķinķīši ķiplokos
Visi, kas novērtē ķiplokus, šo recepti iemīļos, jo tā patiešām ir vista ķiplokos. Gatavošanai tiek izmantotas 3 ķiploku galviņas. Turklāt tām jābūt tik lielām, lai apmēram sanāktu 30 vidēji lielas daiviņas.
Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē
Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.
Vistas un puravu pīrāgs ar filo mīklas cepurīti
Gards mīklas sacepums, kas pildīts ar tik vasarīgajiem jaunajiem kartupelīšiem, puraviem un burkāniem. Sātīgumam klāt pievienota vistas gaļa un šķiņķis, tas viss papildināts ar maigu piena mērci. Bet kraukšķīgumu maltītei piešķirs filo mīklas virskārta.
Gardie vistu spārniņi ar safrānu un ķiplokiem
Garda spāņu karstā tapa. Safrāns iekrāsos spārnus apetīlīgā, dzeltenbrūnā tonī. Pasniedz ar svaigas bagetes šķēlēm.
Kijevas kotletes
Kijevas kotlete jeb cepta vistas fileja, kas pildīta ar ķiploku, zaļumu sviestu un kas cepta kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā, iemantojusi slavu visā pasaulē.
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Vistas cepetis pienā
"Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos - vista pienā - ikviens to, reizi pagaršojot, iemīļos, jo piens uzbur vispasakaināko ceptas vistas garšas buķeti," tā apgalvo receptes autors Džeimijs Olivers. Un nav iemesla apšaubīt šo atraktīvo pavāru. Tātad vista pienā.
Vistas filejas un kukurūzas plācenīši
Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.