No griķiem var vārīt vienkāršu biezputru, vārītos griķus aizdarot ar kausētu sviestu, bet biezputru var bagātināt ar gaļu, dārzeņiem, saldu krējumu. Vārītus griķus var izmantot sacepumos un zupās, bet, samaļot griķus miltos vai nopērkot tos uzreiz gatavus, var izcept maizi vai pankūkas. Klasiska griķu pankūku piedeva ir kūpināts lasis, bet tā varētu būt jebkāda sāļā uzkoda. Protams, ka pankūkas var pasniegt arī tikai ar sviestu vai medu, vai ar skābenu ievārījumu, piemēram, ar brūkleņu.
Tradicionāli griķus vāra ūdenī, bet vārīšanai var izmantot arī buljonu vai steidzīgie ūdenim sāls vietā var pievienot ekoloģisko buljona kubiņu. Izvēlies savu recepti un pagatavo gardas vakariņas!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit