Līdz ar pirmajām dzestrajām rudens dienām sācies arī pirmais saaukstēšanās vilnis. To, cik grūti ir ieēst pamatīgu vakariņu maltīti, zinās katrs, kurš slimojis vai aprūpējis slimnieku. Tāpēc ne velti viena no maltītēm, kuru gatavojam un baudām paši, kad neesam savā labākajā formā, ir vistas buljona zupa. Redzot, ka arvien vairāk apkārt parādās kāds, kurš saka, ka viņu ir ķēruši baciļi, izvēlējāmies jums 12 vistas zupu receptes, kas palīdzēs tikt galā ar rudens apaukstēšanos.
Lai pagatavotu patiešām kārtīgu, dzidru vistas buljonu, būs nepieciešama pacietība un laiks. Visgardākais buljons sanāks novārot vistas gaļu, kopā ar visiem kauliņiem, katlā liekot, piemēram, stilbiņus un kājiņas vai pat veselu vistu. Garšai noteikti nedrīkst aizmirst pielikt klāt kādu šķipsniņu sāls un piparu, kā arī svaigus vai kaltētus garšaugus.
Dzidrajā buljonā pēc tam var likt mīksto vistas gaļu, kas noplucināta no kauliņiem, vistas gaļas frikadeles, klimpas vai papildināt zupu ar citām sastāvdaļām. Tāpat, zupa lieliski garšos kopā ar rīsu vai olu nūdelēm, makaroniem vai rīsiem. Bet zupas biezumam noteikti ir vērts pievienot dārzeņus – kartupeļus, burkānus, pastinakus, kāpostus un visu citu, ko sirds kāro. Karstā maltīte ne tikai pabaros, bet arī atvieglos elpošanu, sasildīs krūšu rajonu un liks justies labāk slimniekam. Ārstēšanās īsti garšīgā garā!