Pirmais garšas piedzīvojums sāksies ar smalku uzkodu – laša rullīšiem, kuri liks iesilt vēderam. Pamatēdienā pārsteigs rūpīgi un ar centību gatavotas pīles kājiņas, kas pasniegtas ar pupiņām un lapu kāpostiem. Bet desertā - pavisam garda mandeļu miltu tarte ar sulīgajām mellenēm. Šai maltītei klāt iesakām baudīt sarkanvīnu ar šokolādes un garšvielu notīm vai baltvīnu no Côtes de Gascogne reģiona, kas bagāts ar svaigu augļu un citrusu garšu.
Otrās ēdienkartes starts ir pavisam rudenīgs – saldo kartupeļu krēmzupa, kurai klāt baudīt sviesta ķirbja smalkmaizīti. Turpinot uz garšīgās nots, iesakām baudīt jēra steiku ar seleriju biezeni un apceptiem dārzeņiem, pa virsu liekot svaigu pesto. Bet vakariņu kulminācija pavisam noteikti būs izcili garda ābolu un brūkleņu siera kūka, kurai pievienota salda karameļu mērce. Maltīte vēl labāk garšos kopā ar Chenin Blanc baltvīnu, kurā jaušamas tropiskās notis un persiku garša.
Laša rullīši ar kaperiem un rukolu
Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.
Ceptas pīles kājiņas ar pupiņām un lapu kāpostiem
Restorāna cienīga maltīte, kuras pagatavošanai ieteicams gatavoties jau laikus, lai pīles kājiņas varētu kārtīgi iemarinēties. Bet rezultāts būs tā vērts – smalkas vakariņas ar kārtīgi izceptu pīles kājiņu, karstiem pupiņu salātiem un kāpostu lapām.
Melleņu un mandeļu miltu pīrāgs
Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.
Riekstu jeb sviesta ķirbja un fetas siera tartaletes
Kārtainās mīklas smalkmaizītes citādā pagriezienā – ceptas ar riekstu jeb sviesta ķirbi un fetas sieru. Aromātu un garšas notis šoreiz piešķir arī pikantais čili un smaržīgais timiāns.
Saldo kartupeļu krēmzupa ar ķiploku grauzdiņiem
Smaržīga un garda krēmzupa no saldajiem kartupeļiem, puraviem un sīpoliem. Izteiktākai garšai un pikantumam pievienots arī kumins un kurkuma. Bet zupai kraukšķīgumu piešķirs sēkliņas un grauzdiņi. Šeit ir vaļa fantāzijai – var pievienot saulespuķu, sezama un ķirbju sēkliņas, kā arī izvēlēties vēl citas.
Jēra steiks ar svaigu pesto, seleriju biezeni un ceptiem dārzeņiem
Sulīgs jēra steiks ar svaiga bazilika un piparmētru pesto, kuram pievienots izteiksmīgs seleriju biezenis un cepti dārzeņi. Garda un restorāna cienīga maltīte, kuru pagatavot pašam mājās un baudīt kopā ar kādu glāzi sarkanvīna.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!