saldie kartupeļi, kartupeļu salmiņi, dārzeņi, pusdienas, panna
Foto: Shutterstock

Saldie kartupeļi jeb batātes jau sen vairs nav nekas svešs arī mūsu veikalu plauktos. Apņēmīgākie dārznieki, kuri aizraujas ar gardumu audzēšanu, pat ir pamanījušies izmēģināt saldos kartupeļus audzēt mūsu klimatiskajos apstākļos. Taču, ņemot vērā to, ka saldie kartupeļi aug krietni vien siltākās un saulainākās vietās, pašiem izaudzēt tos grūti. Bet nevajag bēdāties – saldie kartupeļi patiešām ir pagatavošanas vērti, jo garšas un uzturvērtības ziņā ir krietni vien bagātāki, kā parastie kartupeļi.

Kad ir iepirkts kāds krietns maisiņš ar šiem dārzeņiem, tie noteikti jāliek lietā. Dārzeņus uzreiz var atpazīt pēc to oranžās krāsas, kas stipri līdzinās ķirbjiem. Rudenī gardas sanāks saldo kartupeļu krēmzupas, kuras papildināt ar ķirbju, sezama un saulespuķu sēkliņām un maizes grauzdiņiem. Uzkodas mīlošie saldos kartupeļus var pagatavot tieši tāpat, kā parastos, sagriežot tos salmiņos, un apcepot, vai pagatavojot garšīgus čipsus mājās. Bet sātīgu maltīšu mīļotājiem noteikti garšos saldo kartupeļu un siera sacepums.

Saldo kartupeļu krēmzupa ar ķiploku grauzdiņiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!