cidonijas, zīles, rudens
Foto: Shutterstock
Nupat ir īstais laiks, kad pie mums cidonijas ir visgatavākās – tās varam salasīt paši vai lieliem maisiem nopirkt tirgū, kur to piedāvājums ir patiesi bagātīgs. Taču, ko vēl bez sīrupa un cidonijām cukurā varētu pagatavot, kad tikts pie augļiem?

Bez klasiskajām cidoniju sīrupa un džema receptēm, kas atrodamas arī Tasty.lv recepšu krājumos, vēl no tām var pagatavot uzputeni, kam pievienoti āboli, kā arī cidonijas var savārīt cukurā.

Kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena gan atzīst, ka ar cidonijām tā arī nav īpaši sadraudzējusies, taču labprāt gatavojot izmanto jau gatavos cidoniju produktus. Piemēram, cidoniju sīrupā var lieliski iemarinēt gaļu, jo sīrups ir saldskābs. Bet cidoniju atlikumus, kas palikuši pāri no sīrupa gatavošanas, Linda iesaka pievienot kādai kūkai, kas piešķirs tai tekstūru un garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!