tvaicēti dārzeņi veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Tvaicēti dārzeņi ir ne tikai veselīga piedeva pie jebkuras maltītes, bet tie ir arī gardi, lutinot ēdāju ar dabīgo un gardo dārzeņa garšu un aromātiem.

Tvaicēt dārzeņus būs visērtāk speciālajos tvaicējamos katlos, bet to var izdarīt arī metāla sietiņā virs verdoša ūdens katla, sietiņu nosedzot ar katla vāku. Raugies, lai sietiņa apakša neskartos pie ūdens, bet dārzeņi tiktu tikai iegremdēti karstos tvaikos.

Pirms tvaicēšanas sagriez dārzeņus tik lielus, kā vēlies tos pasniegt uz galda. Atkarībā no dārzeņa veida būs vajadzīgas 2-8 minūtes. Visātrāk iztvaicēsies saldēti zirnīši un spināti. Apmēram 5 minūtes būs vajadzīgas puķkāpostiem un brokoļiem, nedaudz vairāk pākšu pupiņām, burkāniem un kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!