Tvaicēt dārzeņus būs visērtāk speciālajos tvaicējamos katlos, bet to var izdarīt arī metāla sietiņā virs verdoša ūdens katla, sietiņu nosedzot ar katla vāku. Raugies, lai sietiņa apakša neskartos pie ūdens, bet dārzeņi tiktu tikai iegremdēti karstos tvaikos.
Pirms tvaicēšanas sagriez dārzeņus tik lielus, kā vēlies tos pasniegt uz galda. Atkarībā no dārzeņa veida būs vajadzīgas 2-8 minūtes. Visātrāk iztvaicēsies saldēti zirnīši un spināti. Apmēram 5 minūtes būs vajadzīgas puķkāpostiem un brokoļiem, nedaudz vairāk pākšu pupiņām, burkāniem un kartupeļiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit