Rudens ir vispiemērotākais laiks patiešām gardu un izcilu krēmzupu gatavošanai, kad tirgū un veikalā var iegādāties praktiski jebkādas saknes un dārzeņus. Krēmzupa ir burvīgs starteris rudenīgām viesībām, tā ir viegla un sildoša maltīte steidzīgiem pusdienu pārtraukumiem un to ir ļoti vienkārši un viegli pagatavot.
Lai arī krēmzupu pieņemts uzskatīt par smalkāku zupu, kuru mēdz pasniegt arī viesībās, manuprāt, to ir vieglāk izvārīt nekā ierasto zupu ar gabaliņiem, jo krēmzupai vārīšanas laikā tikpat kā nav jāpievērš uzmanība. Ieliekot dārzeņus buljonā vai karstā ūdenī, nav jāuztraucas, ka, nenovaktējot īsto mirkli, tie izšķīdīs un kļūs neapetītlīgi. Tos tieši vāra tik ilgi, līdz sašķīst.
Krēmzupa visgardākā noteikti ir ar saldo krējumu, kad blenderis krējumu ar dārzeņiem gandrīz uzputo maigās putās, bet zupu var vārīt arī mazāk barojošu, pievienojot pienu, nedaudz sviestu vai izlīdzoties ar kartupeļu piedevu.