sēņu krēmzupa, dilles, garšaugi, šampinjoni, vakariņas
Foto: Shutterstock

21. gadsimts patiesi ir lielisks – pie svaigiem garšaugiem, kurus pielikt dienišķajai omletei, zupai vai sautējumam varam tikt katru mīļu brīdi, nemaz negaidot vasaru, kad no to pārpilnības dobes pārpilnībā zaļo. Tagad savu herbāriju varam turēt uz virtuves palodzes, vasaras ražu sasaldētu glabāt ledusskapī vai, ja ļoti liels slinkums – aiziet uz veikalu un nepieciešamo estragonu, baziliku vai parastos lociņus nopirkt tur. No tik ierastajiem garšaugiem varam pagatavot ne vien vēderam pazīstamas maltītes, bet arī ko neparastāku.

Lociņu maigā sīpolu piegarša lieliski piestāv salātiem, zivīm, vistas gaļai, kā arī siera mērcei. Gatavojot tos sakapātus, pievieno pēdējā minūtē, lai tie nezaudētu īpašo garšu.

Timiāna smalkajām lapiņām ir izteikta smarža, un tas piestāv teju visam. Bet it īpaši – vistai, zivīm, jēram un dārzeņiem. Kā arī saldām mērcēm un dažam labam desertam (to meklējiet zemāk).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!