kokosriekstu piena zupa, pusdienas, sojas pupiņas, Taizemes virtuve
Foto: Shutterstock

Eksotiskais piens, kas patiesībā nemaz nav piena produkts, pagatavots no svaiga, sasmalcināta kokosriekstu mīkstuma, kas apliets ar ūdeni un uzvārīts. Nokāšot koncentrēto šķidrumu, tiek iegūts krēmīgs un garšas ziņā piesātināts piens. Kokosriekstu piens sen jau vairs nav tas svešākais pārtikas produkts – veikalu plauktos atrodams samērā vienkārši, kā arī cenas ziņā apmierina, lai roka pastieptos nopirkt un izmēģināt. Taču ko ar šo kārumu darīt?

Vispirms jau iepakojums pienācīgi jāattaisa un piens jāapmaisa. Iepakots bundžā vai kartona pakā, tas mēdz nostāties, veidojot sabiezējušu kokosriekstu krēmu. Visvienkāršākais – ar karoti vēlreiz apmaisīt, lai kokosriekstu krēma gabaliņi sajauktos ar pienu vienmērīgā masā.

Ko iesākt ar kokosriekstu pienu? Visplašāk tas tiek izmantots dažādu zupu un indiešu virtuves dārguma karija pagatavošanā. Tāpēc, ja ir vēlme pagatavot kādu zupu no Taizemes virtuves, jārēķinās, ka noteikti būs nepieciešams kokosriekstu piens. Bet sautējumos var mēģināt aizvietot saldo krējumu ar kokosriekstu pienu – tas ēdienam piešķirs nedaudz saldu un izteikti samtainu garšu. Kokosriekstu piens izcili garšos tandēmā ar garnelēm, tāpēc iesakām pagatavot kokosriekstu piena, garneļu un dārzeņu zupu, kurai klāt "piešautas" nedaudz asākas garšvielas. Vai ko līdzīgu, pievienojot vēl vistu un pagatavojot šo recepti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!