Rudenīgā brīvdienā, lai mājās uzburtu omulību un ēdiens jauki sasildītu, ļoti piemēroti ir krēmīgie risoto. Bieži par risoto tiek saukti vārīti rīsi ar dārzeņiem, bet tā tas gluži nav. Risoto ir maiga, krēmīga rīsu biezputra, varētu teikt - rīsi krēmīgā mērcē. Turklāt risoto var būt gan kā pamatēdiens, gan kā deserts.
Risoto variācijas ir bezgalīgas un, ja izprot risoto gatavošanas pamatprincipus, tad ikviena saimniece var uzburt īpašo, neatkārtojamo un vienīgo risoto, izmantojot tās sastāvdaļas, kas ir ledusskapī.
Protams, dažas sastāvdaļas tiks izmantotas vienmēr, vismaz pamatēdienam piemērotajos risoto - īsgraudu rīsi, buljons, glāze sausā baltvīna, sīpoli, rīvēts cietais siers, sviests.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit