Septiņas neparastu garšu kūkas Otrajai adventei ģimenes lokā
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtīgas tortes un sastāvdaļām bagātīgas kūkas ierasts baudīt tradicionālas – saldas, apziestas ar ogu vai augļu ievārījumiem un sviesta vai svaigā siera krēmu. Arī biskvīta mīklas uzjaukšanā mēdzam būt visai tradicionāli – pietiek vien ar olām, miltiem, pienu, cukuru un reizēm arī kakao, ja gribas šokolādes noskaņu katrā kumosā. Taču, vai zinājāt, ka izcili garšīgas tortes un kūkas var pagatavot no tik garšīgiem dārzeņiem kā bietes, kartupeļi un ķirbji?

Sagaidot Otro adventi, Tasty.lv piedāvā septiņas pavisam īpašas, kārdinošas un burvīgas kūku receptes, kas ar savām sastāvdaļām nedaudz atšķiras no ikdienā baudītā. Piecas saldas un divas sāļās kūkas, kuras baudīt ģimenes lokā, mierīgi sasēžoties ap svētku galdu, kad adventes vainagā aizdegtas jau divas svecītes, un uzkost, klāt dzerot krūzīti smaržīga karstvīna.

Ļaujies garšu eksperimentiem un pagatavo kādu saldā kartupeļa kūku, kurai klāt ir ingvers sīrupā. Nebaidies no bietēm – garšas kārpiņām piedāvājam trīs variantus; siera kūkā, biskvītā un vēl tumšā šokolādes kūkā. Bet tiem, kuri iemīļojuši ķirbjus, noteikti jāpagatavo kāda kūka ar to. Ja saldumi galīgi neiet pie sirds, tad tieši laikā būs sāļā kartupeļu kūka vai jubilejas torte ar jūras veltēm. Lai garšīgi mierpilna Otrā advente!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!