Nelielā gavēšana, lai nedaudz atpūstos pirms Ziemassvētkiem, rit pilnā sparā. Arī šonedēļ cenšamies atteikties no pārmērībām, ēdienkartē neiekļaujot ļoti smagas maltītes, bet vairāk laika pavadot, gatavojot dažādas dārzeņu zupas, plācenīšus un baudot griķus, rīsus vai, piemēram, bulguru. Tā kā lielākā daļa šajā laikā atsakās tieši no gaļas, to var aizvietot ar proteīniem bagātiem produktiem.
Kā būtu, ja nedēļu sāktu ar maigu brokoļu un ābolu krēmzupu? Gatavošana neaizņems ārkārtīgi daudz laika, bet rezultāts būs gards. Šonedēļ neatteiksimies arī no kādas tomātu zupas, kas papildināta ar kraukšķīgiem turku zirņiem. Uz nedēļas vidu jau varam sākt domāt par kartupeļu "kūku", kuru ēst kopā ar garšīgiem salātiem, vai veģetāriem plācenīšiem, piemēram, no rīsiem.