Ideja Trešās adventes galdam - gaisīgais suflē
Foto: Shutterstock
Suflē uzkodas - gan sāļās, gan saldās - ir neticami gaisīgas un vieglas. Tās nevilšus kļūst par mielasta vienu no galvenajiem akcentiem, jo, pasniedzot suflē, nepieciešama visu ēdāju uzmanība un burvīgā nieciņa baudīšana bez kavēšanās. Citādi mazais brīnums atdziestot sašļuks un izgaisīs.

To gatavot nav grūti, patiesībā, samērā viegli. Turklāt ikvienu suflē daļēji var sagatavot jau vairākas stundas pirms tā cepšanas un viesu ierašanās. Tādēļ šis ir samērā ērts ēdiens saimniecei. Ja kāds suflē sašļūk un netiek apēsts, tas vienalga ir garšīgs arī nākamajā dienā, jo zaudējis vien savu kārdinošo vizuālo tēlu, garša nepasliktinās!

Suflē vienmēr ir neliela izrāde. Mājas viesībās viesi kļūst par līdzdalībniekiem un skatītājiem, kamēr saputo olbaltumu, mīklu ielej formiņās, ieliek karstā krāsnī un 10 minūtes visi kopīgi gaida suflē karalisko uznācienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!