To gatavot nav grūti, patiesībā, samērā viegli. Turklāt ikvienu suflē daļēji var sagatavot jau vairākas stundas pirms tā cepšanas un viesu ierašanās. Tādēļ šis ir samērā ērts ēdiens saimniecei. Ja kāds suflē sašļūk un netiek apēsts, tas vienalga ir garšīgs arī nākamajā dienā, jo zaudējis vien savu kārdinošo vizuālo tēlu, garša nepasliktinās!
Suflē vienmēr ir neliela izrāde. Mājas viesībās viesi kļūst par līdzdalībniekiem un skatītājiem, kamēr saputo olbaltumu, mīklu ielej formiņās, ieliek karstā krāsnī un 10 minūtes visi kopīgi gaida suflē karalisko uznācienu.
Piedāvājam 10 gaisīgo brīnumu idejas. Ikviens suflē noteikti pievērsīs sev uzmanību un liks par sevi runāt.
Klasiskais šokolādes suflē
Ikvienu svētku galdu izrotās šokolādes deserta suflē. Tas ir ļoti maigs un gaisīgs, to ir vieglāk izcept nekā pasniegt. Ēdājiem jābūt ļoti disciplinētiem un līdzko suflē ir galdā, tas ir jāēd, jo tam atdziestot, tas saplok.
Dzērveņu deserta suflē
Maigs, gaisīgs un netverams. Pasniedzams uzreiz, tiklīdz izņemts no krāsns. Tādēļ visu ēdāju uzmanībai ir jābūt veltītai suflē. Nekādas runas vairs! Suflē var pasniegt ar sakultu putukrējumu vai saldējumu.
Fotorecepte: Klasiskais siera suflē
Garda un smalka uzkoda īpašām vakariņām un nelielām viesībām.
Greipfrūtu suflē
Šo suflē pasniedz kā desertu. Kā jau jebkuru suflē, to cep īsi pirms pasniegšanas. Šajā mirklī visa māja jauki smaržos un kārdinās ēdājus.
Kūpināta laša un diļļu suflē
Viegli pikants kūpināta laša un diļļu suflē, vienlaikus tik maigs un gaisīgs, tik atbilstošs īpašiem gadījumiem. Šo suflē cep divas reizes, tādēļ tas ir ideāli piemērots, lai to sagatavotu jau laikus un pirms pasniegšanas uzceptu otro reizi, pasniedzot karstu.
Šokolādes un biezpiena suflē kūka
Tik gaisīga, tik netverama ir biezpiena un šokolādes suflē kūka. Biezpienam jābūt ļoti maigam, bez graudiem. Tā vietā var izmantot arī krēmsieru, tad iegūsi siera kūkas konsistenci. Šokolāde var būt gan tumšā, gan piena, gan baltā. Tā kā mīklai netiek pievienots cukurs, izvēlies to šokolādi, kura tev labāk garšo. Dotais daudzums piemērots kūkai apmēram 20 cmentimetru diametrā.
Lāceņu ievārījuma suflē
Neticami gaisīgais, smaržīgais un garšīgais suflē ir brīnišķīgs deserts īpašā vakarā. Lai arī suflē ir jāpasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, to var sagatavot vismaz 3 stundas pirms cepšanas līdz solim, kad mīklai tiek piejaukti olu baltumi. Kad tuvojas brīdis galdā celt suflē, sakarsē krāsni, sakuļ olbaltumus, pabeidz sajaukt mīklu un cep desertu gatavu.
Gaisīgais siera suflē
Ļoti garda, gaisīga un īpaša uzkoda. To izcept nav grūti, "visgrūtākais" to pasniegt pirms suflē ir ieslīdējis atpakaļ savā formiņā. Siera suflē ir jāpasniedz karsts, uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.
Apelsīnu un konjaka suflē
Kārdinošs apelsīnu suflē ar nelielu odziņu – konjaku – lieliskam vakariņu noslēgumam. Konjaks piešķirs suflē izteiktu aromātu, turklāt rūgtenā garša katrā kumosā kontrastēs ar svaigo citrusaugli. Sasildīs ikvienu, jo jābauda uzreiz pēc pagatavošanas.
Šokolādes suflē ar balzama liķiera 'Šarlote' vaniļas mērci
Suflē ir franču izcelsmes vārds, kura nozīme ir "uzpūsts uz augšu", kas pilnībā atbilst desertam, - tas eleganti paceļas virs trauciņa malām. Suflē ir neilgu laiku krāsnī cepts deserts, kas savu gaisīgumu iegūst, masā iejaucot saputotus olu baltumus. Svarīgi ir desertu nepārcept, lai tas iekšpusē saglabātos krēmīgs. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante, "Caramelle.lv.