Ziemassvētkos bez branga cepeša neiztikt – galdā jāliek vai nu kāds cūkgaļas gabaliņš, piemēram, šķiņķa cepetis, vai kārtīgs putns ar garšīgu pildījumu. Ja cepeti no ārpuses gribas brūnāku un mazliet sulīgāku, tam var pievienot "glazūriņu" – saldenu mērci, kas katru kumosu papildinās ar patīkamu garšu.
Tā kā cepešus gatavojam vairākas stundas, glazūru gatavo kamēr gaļa krāsniņā. Kad cepšana pusceļā, cūkgaļu, tītaru, vistu vai liellopu apsmērē ar gardo mērci, un cep, kamēr glazūra karamelizējusies.
Sinepes un apelsīns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit