Kad atlikušas vien pāris dienas līdz Vecgada vakaram, un priekšā gatavošanās jestrai ballītei, nedrīkst aizmirst arī par uzkodām, ko pasniegt viesiem. Tāpēc, lai, šampanieša upēm plūstot, būtu arī kas klāt, ko piekost izsalkušajiem, esam atlasījuši 16 gardas sāļo un saldo uzkodu receptes, kas palīdzēs dzirkstošo dzērienu baudīt ne-tukšā dūšā.
Par zināmu klasiku varam saukt mazās kanapē maizītes, ko ir tik viegli paņemt rokās, un apēst ar diviem nelieliem kumosiem. Uz mazajām maizītēm liekamas kā sātīgas pastētes, tā dažādi krēmi un pat kaviārs. Dzirkstošajam vīnam lieliski piestāvēs arī bekona šķēlītēs ievīstīti žāvētie augļi, piemēram, dateles un plūmes.
Nav noslēpums, ka svinīgās reizēs jāizvēlas arī jūras veltes un produkti, tāpēc svētku noskaņās var pagatavot dažādas uzkodas ar garnelēm – garneļu iesmiņus, laima sulā noturētas garneles, panētas garneles un ko tik vēl ne. Tāpat svētku galdu papildinās arī olu uzkodas un gaļas uzkodas. Bet kā mazu starteri svinībām var pasniegt arī nelielas kūciņas un saldos groziņus.