Veselīga maltīte nebūt nenozīmē garlaicīgus dārzeņus, jau apnikušās krēmzupas vai plikus vārītos rīsus. Lai kārtīgi paēstu un remdētu izsalkumu, bet tajā pašā laikā rūpētos arī par savu figūru, vakariņās var pagatavot graudaugiem, dārzeņiem un pat augļiem bagātus salātus. Tie ne tikai uz šķīvja izskatīsies apetītlīgi, bet arī garšos fantastiski!
Par maltītes bāzi iesakām ņemt graudaugus un to produktus – sarkanos rīsus, bulguru, kvinoju, kuskusu, grūbas, putraimus, amarantu, griķus un pākšaugus, piemēram, lēcas. Pēc tam jau var izvēlēties, ko sirds kāro – sezonāli tie noteikti būs sakņu dārzeņi, piemēram, bietes, burkāni. Vitamīnu devai var pievienot svaigās granātābolu sēkliņas, apelsīnu šķēlītes, brokoļus.
Bagātīgo maltīti iesakām papildināt ar kādu sieru vai, pavisam nedaudz, labi pagatavotas, tīras filejas gaļu. Pievieno salātiem, piemēram, fetas sieru, rikotu, liellopa gaļas šķēlītes, vistas fileju vai tītara gaļu. Bet noslēgumā, kā punktu uz "i", visu apslaci ar pašgatavotu, atsvaidzinošu mērci ar garšaugiem. Lai labi garšo!