kūpināti asari, zivis
Foto: Shutterstock

Lielākie ezeri nu jau ir aizsaluši un vīri steidz doties regulārajās ziemas copēs. No tām tad arī mājās tiek pārnestas zivis – kuram lielāka līdaka, kuram daudz asaru. Bez šīm abām zivīm dažs labs pamanās noķert pa kādai raudai, bet cits lepojas ar zandartiem un ķīšiem. Kur tad likt lietā lielo zivju lērumu?

Visvienkāršākais veids, protams, ir visu savārīt gardā zupā. Makšķernieki zinās, lai zupa iegūtu vajadzīgo garšu, nevajag skopoties kā ar zivju daudzumu, tā kartupeļiem – bet katras zivju zupas slepenā recepte ir druska degvīna. Lielākos un mazākos asarus rūpīgi notīra ar zivju zvīņu rīvi vai kādu elektrisko zivju zvīņu tīrītāju, iesāla un tad apvārta olā un miltos, lai saceptu uz pannas.

Un kur nu bez zivju kotletēm! Mīksto un balto līdaku fileju var samalt kotlešu masā vai satapināt kopā tāpat, pildot, piemēram, ar sieru. Bet ziemā noķeramās zivis lieti noderēs arī tādās receptēs, kurās tiek izmantotas baltās zivs fileja. Strīpainie, tik labi pazīstamie asari pavisam smeķīgi būs kūpināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!