Krievu izlolotais degvīns pavisam noteikti ir viens no pasaulē populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem, ko pazīst teju ikviens. Bet kas gan būtu dzērieni bez piemērotām un piemeklētām uzkodām? Starp pasniegto maltīti un klāt piedāvāto aperitīvu ir jābūt lieliskai saskaņai. Tieši šī iemesla dēļ piedāvājam sešas burvīgas uzkodu receptes, kas priecēs īstenu gardēžu garšas kārpiņas un kuras baudīt kopā tieši ar degvīna mēriņu.
Jautāsiet, kāpēc tādu aptekalēšanu izpelnījies tieši degvīns? Pavisam vienkārši – jau 31. janvārī visā pasaulē atzīmē populārā dzēriena dzimšanas dienu, neoficiāli to dēvējot par Šņabja dienu. Par godu šiem nelielajiem svētkiem, pieredzes bagātais un virtuozais restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs radījis sešas izsmalcinātas uzkodas, kas lieliski saskanēs ar degvīna garšu. Visas receptes paredzētas piecām porcijām.
Tās pagatavot vari arī tu! Izvēlies, kura tavām vēlmēm un prasmēm ir vispiemērotākā, un uz priekšu. Pankūku cienītājiem noteikti garšos pankūku sainītis ar bekona pildījumu. Zivju uzkodu mīļotāji novērtēs mazsālītā zandarta vai kūpinātā laša uzkodu. Bet ekstravagantu noskaņu degvīna dzeršanai piešķirs pasniegtās strausa un pīles gaļas uzkodas. Bez raizēm, arī par veģetāriešiem ir padomāts – uzkoda ar kazas siera bumbiņu, dzērveņu pulveri un sarkanās bietes čipsi.