Kad bija pēdējā reize, kad pagatavoji peldošās salas, zemeņu zupu vai gaisīgu un gardu bubertu? Brīvdienas ir lielisks iemesls, lai iepriecinātu ģimeni ar savas bērnības desertiem. Smelies iedvesmu no Tasty.lv recepšu grāmatas un tad, kad deserts apēsts – piezvani mammai vai vecmāmiņai un palielies, ka pagatavoji to, kas bērnu dienās vislabāk garšojis!
Bet, ja jūti, ka buberts nebūs pa spēkam, pagatavo vienkāršu biezpiena krēmu vai klasisko un maigo vaniļas krēmu. Pēc pavasarīgas svētdienas pastaigas svaigā gaisā, atnākot mājās, izcili garšos pašu pagatavots uzputenis. Un, ja saldētavā vēl paslēpušās saldētas zemenes cukurā, no tām izdosies fantastiska zemeņu zupa. Lai garšīgi!
Buberts ar zemeņu mērci
Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Gaisīgs mannas buberts
Ātri pagatavojams, gaisīgs un ļoti garšīgs mannas deserts, ko parasti pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Gaisīgais vaniļas krēms ar dzērveņu mērci
Izcils deserts ziemas sezonai. Svētkos ne vienmēr ir jāēd kūkas, tās var aizstāt ar šādu maigu vaniļas krēmu, papildinot ar skābāku ogu mērci.
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci
Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!
Peldošās salas
"Sen zināmās un gardās peldošās salas - gards deserts īstiem kārumniekiem. Es izmantoju lauku olas, tāpēc vaniļas mērce sanāca tik skaisti dzeltena," recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Henzele.
Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm
Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa". Receptes piedāvā Signe Meirāne no "Četrassezonas.lv".
Zemeņu zupa ar putukrējumu
Viss ģeniālais šai pasaulē ir ļoti vienkāršs - piemēram, šis vasarīgais deserts! Zemeņu vietā var izmantot arī avenes, mellenes vai jebkuras citas ogas, kas pašiem garšo. Ja vien pa rokai ir svaigas (vai arī saldētas, bet atlaidinātas) ogas, saldais krējums un nedaudz cukura, saldēdienu var pagatavot burtiski piecās minūtēs.
Dzērveņu uzputenis ar mannu
Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.
Mannas buberts – saldēdiens no bērnības
Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?
Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu
Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.
Šokolādes putas ar ogām
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.