puķkāposti ziedkāposti citrona šķēles veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Mēs visi zinām, ka kotletes ir absolūta klasika un Vīnes šnicele pazīstama jau gadu simtiem. Izmaiņas ēšanas paradumos noved arī pie izmaiņām maltīšu gatavošanā – Kijevas kotletes var pagatavot arī bez kauliņa, bet omlete nav obligāti jācep pannā. Un karbonādēm nav jābūt no gaļas. Lūk, septiņas receptes, kas padarītas mūsdienīgākas!

Kijevas kotletes receptei ierasts redzēt klāt atstātu kauliņu. Taču tā kā dzīvojam laikā, kad ērti nopērkamas vistas filejas, mazais kauliņš gluži praktiski ir kļuvis lieks. Tāpat arī šniceli var pagatavot mazliet citādāk – no teļa gaļas, pasniedzot ar svaigu gurķu salātiem, un tā obligāti nav jāpagatavo panējumā.

Ja iecienīta ir Āzijas virtuve, tad rīvmaizē panētas garneles nebūs nekas svešs – to mazliet mūsdienīgāku var padarīt, piejaucot klāt sezama sēkliņas. Tāpat var padarīt vienkāršo vistas fileju daudzkārt baudāmāku, panējuma vietā gaļas gabaliņus apviļājot sēkliņu maisījumā. Bet pavisam moderni pasniegts ēdiens būs puķkāpostu karbonādes – kreptīgi un veselīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!