Kijevas kotletes receptei ierasts redzēt klāt atstātu kauliņu. Taču tā kā dzīvojam laikā, kad ērti nopērkamas vistas filejas, mazais kauliņš gluži praktiski ir kļuvis lieks. Tāpat arī šniceli var pagatavot mazliet citādāk – no teļa gaļas, pasniedzot ar svaigu gurķu salātiem, un tā obligāti nav jāpagatavo panējumā.
Ja iecienīta ir Āzijas virtuve, tad rīvmaizē panētas garneles nebūs nekas svešs – to mazliet mūsdienīgāku var padarīt, piejaucot klāt sezama sēkliņas. Tāpat var padarīt vienkāršo vistas fileju daudzkārt baudāmāku, panējuma vietā gaļas gabaliņus apviļājot sēkliņu maisījumā. Bet pavisam moderni pasniegts ēdiens būs puķkāpostu karbonādes – kreptīgi un veselīgi!
Fotorecepte: Kijevas kotletes jeb vistas filejas rullīši ar garšaugu sviestu
Cepeškrāsnī gatavotas Kijevas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.
Puķkāpostu 'karbonādes' ar graudaugu salātiem
Pazīstamas sastāvdaļas pasniegtas neredzētā un garšīgā veidā – panētas ziedkāposta šķēles, kas atgādina lielas karbonādes, pasniegtas ar vārītu graudaugu maisījumu un gardajiem ciedru riekstiem. Mazliet pikantuma maltītei piešķirs vinegreta mērce no eļļas un sinepēm.
Video: Siera-dārzeņu omlete, kas cepta vafeļu pannā
Ne vienam vien mājās glabājās vafeļu panna, kas tiek izmantota vien reizēs, kad tiek cepti kraukšķīgie kārumi, taču Tasty.lv sarūpējis noderīgu video pamācību, kā vēl var izmantot šo ierīci gardu ēdienu gatavošanā. Šoreiz – sātīga omlete laiskajiem rītiem!
Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem
Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.
Rīvmaizē ceptas garneles ar rīsiem un karija mērci
Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Aromātiskie basmati rīsi ar dārzeņu karija mērci un kraukšķīgām garnelēm.
Teļa gaļas šnicele ar gurķu salātiem
Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.
Cukīni un bazilika plācenīši ar mārrutku mērci
Sātīgas sāļās cukīni pankūkas jeb plācenīši ar svaigo baziliku. Cukīni vietā var izmantot arī jaunos kabačus. Pankūkas pikantākas padara tajās esošais čili, kā arī mārrutku mērce, ar ko tās pasniedz.