Putras gatavošanas ir visai plašas – tās var gatavot kā no auzu, rudzu, kviešu vai miežu pārslām, tāpat no kukurūzas, putraimiem, rīsiem, griķiem, kvinojas, kama, amaranta un daudziem citiem graudaugu produktiem. Vārot putru, neaizmirsti par tīkamākā šķidruma izvēli – putra sanāks daudz maigākas garšas, ja ūdens vietā izmantosi pienu. Bet jau gatavo putras šķīvīti papildini ar garšvielām, medu, kādu sīrupu, svaigām ogām un augļiem, lai izbaudītu pašu labāko.
Kanēļa un medus mannā putra
Izcili garda gan brokastīm, gan launagam, kad kārojas kas salds.
Kama putra ar ogām un jogurtu
Veselīgo kamas biezputru var vārīt arī kā debesmannā ar sulu. To saputo un pasniedz ar jogurtu un ogām. Recepti piedāvā Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pilngraudu auzu putra ar žāvētiem augļiem un mandeļu pienu
Burvīga auzu putra ar augļiem un mandelēm. Mandeļu piena vietā var lietot arī parasto pienu. Recepti piedāvā "Rimi" gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem
Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.
Kvinojas un kokosriekstu piena putra
Garda, maiga un garšīga – kvinojas putra, kas pagatavota ar kokosriekstu pienu, nedaudz vaniļas un pasniegta kopā ar kļavu sīrupu un ogām. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā restorāns "Zoste" un tās autors, šefpavārs Kārlis Celms. Putru nedēļas ietvaros to var nobaudīt restorānā, taču mūsu lasītājiem ir ekskluzīva iespēja pēc receptes to pagatavot arī mājās.
Risoto ar 'mascarpone' sieru un melleņu kompotu
Maigs un krēmīgs arborio rīsu risoto, kam pievienots gardais maskarpones svaigais siers un pašu vārīts karstais kompots no mellenēm. Maltīte nesteidzīgām vēlajām brokastīm, kad ir vēlme pēc garšīgas putras bļodiņas. Ne tik slepenā sastāvdaļa – maltais muskatrieksts – piešķirs īpašu smaržu un garšu.
Kvinojas, mannas un kuskusa putra ar agaves sīrupā karamelizētiem bumbieriem
Trīs gardas putras pamata sastāvdaļas – kvinoja, manna un kuskuss, uzlādēs veselīgi iesāktam rītam. To visu servē ar agaves sīrupā apbrūninātiem, saldiem bumbieriem un garšas kārpiņas jūsmos.
Rīsu - aprikožu putra
Sātīgām brokastīm, gardam launagam rīsu - aprikožu putra.
Pienā vārīta kukurūzas putra
Kukurūzas putra brokastīm vai launaga reizei.
Veselīga griķu putra
Īpaši garda un veselīga griķu putra.