sīpoli
Foto: Shutterstock
Līdzīgi kā ar kartupeļiem, sakņu dārzs nav iedomājams bez sīpoliem, un tagad tie izauguši pašā labumā. Var vērt virtenes un glabāt rudens un ziemas mēnešiem, bet var jau tagad baudīt sīpolu garšas variācijas.

Sīpoli nudien nav tikai viena no ēdiena sastāvdaļām, ko atstāt otrajā plānā. Tie ar savu izteikto garšu spēlēs pirmo vijoli kā izteiksmīgā sīpolu krēmzupā, tā salātos svaigā un marinētā veidā vai pievienoti čatnijiem un zaptēm, maizes mīklai un pat salātu mērcē.

Lielisks veids, kā pilnībā izbaudīt sīpolu garšu, ir – pagatavo rauga mīklas piciņas ar sīpoliem, timiānu un kādu sieru, piemēram, fetas vai mocarellu. Un kas gan var būt labāks par kraukšķīgiem sīpolu riņķīšiem panējumā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!