galds ēdieni krāsains krāsas trauki
Foto: Shutterstock

Rudens ir klāt, un līdz ar to arī dzestrās gaisa masas, kas rosina meklēt kādu siltāku džemperi un atvadīties no vasarīgās ēdienkartes, kur dominēja augļi un viegli dārzeņu salāti. Laiks atgriezties pie pārbaudītām vērtībām un, patīk tas veģetāriešiem vai ne, pasaules virtuve jebkuros platuma grādos nav iedomājama bez sātīgajiem un gardajiem gaļas ēdieniem: Itālijā iecienītās gaļas bumbiņas tomātu mērcē, aromātiskais uzbeku plovs, marokāņu vistas tadžina, brāļu leišu kuģelis, ungāru gulašs un Gruzijā populārā teļa gaļas hašlama, kas papildināta ar bagātīgu zaļumu buķeti – tās ir tikai dažas no receptēm, ieskatoties Tasty recepšu lādītē, izvēlējāmies, lai iedvesmotu siltām un ģimeniskām maltītēm.

Gatavojot gaļas ēdienus, der atcerēties pāris pamatprincipus:

1. Iegādājies pēc iespējas svaigāku gaļu. Ja pērc to veikalā, noteikti pārbaudi derīguma termiņu, ja tirgū, tad labāk pie zināma pārdevēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!