Foto: Shutterstock
Ja šodien pagatavosi lielu katlu aromātiska plova, tad turpmākās pāris dienas visa ģimene būs paēdusi un laimīga. Katram ir savs priekšstats, kādam tad jābūt ideālam plovam: viens atzīst tikai uzbeku tradicionālo plova gatavošanas paņēmienu, otrs uzstājīgi apgalvo, ka vienīgais pareizais ir azerbaidžāņu manierē gatavots plovs, bet trešais par plovu nebīstas dēvēt no vistas un paraboilētiem rīsiem gatavotu "ķopsi", kas devīgi papildināts ar kečupu.

Tas tāpēc, ka, gluži kā daudziem citiem tautā iemīļotiem ēdieniem, arī plovam nav viena pareizās un īstās receptes – katrā ģimenē ir savi laika gaitā iecienīti gatavošanas knifiņi.

Plovam var pievienot dažādas gaļas, putnu gaļu ieskaitot, plovu var vārīt ar zivīm un plovs var būt arī veģetārs. Ļoti bieži plovam tiek pievienoti dažādi žāvēti augļi, kas piešķir ēdienam patīkami saldskābu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!