Foto: Shutterstock kolāža
Brīvdienas ir ciemošanās laiks, ko gribas izmantot, lai tiktos ar draugiem, papļāpātu un iemalkotu ko spirdzinošu. Bet jau atkal nākas lauzīt galvu par mūžveco jautājumu – ar ko pamielot un pārsteigt viesus? Pildīts lavašs ir savā vienkāršībā ģeniāla uzkoda. Tā izskatās kārdinoša un ir zibenīgi pagatavojama. Pat ja ciemiņi jau teju klauvē pie durvīm, tu pāris minūšu laikā vari uzklāt galdu, kas viņiem pārsteigumā liks noelsties. Pildījumu vari veidot, ļaujoties savai fantāzijai un variējot krājumos pieejamos produktus.

Pat tad, ja šķiet, ka ledusskapī nekā nav, ir iespējams atrast radošu risinājumu: biezpiens ar zaļumiem, ievārījums ar zemesriekstu sviestu, krējums ar lociņiem – tas viss noderēs lavaša pildījumam.

Protams, vari ievīstīt arī dažādu veidu sierus, gaļu, desas, tunci, garneles, lasi, konservētus un svaigus dārzeņus, arī kādu salātlapu un zaļumus. Ja negribas sāļo lavašu, var gatavot saldo, pildītu ar krēmsieru, džemu, biezpienu, ievārījumu un citām sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!