Mūsdienās, protams, ribiņas pirms grilēšanas vai cepšanas vari uzlabot ar dažādām garšvielām un piedevām, bet galvenais likums paliek nemainīgs – gatavojot šo ēdienu, tā gala iznākumu nosaka galvenokārt gaļas kvalitāte. Tālākais jau ir tehnikas un gaumes jautājums.
Lai ribiņas izdotos izcili garšīgas, būs labi, ja uzzināsi, kā izvairīties no piecām biežāk pieļautajām kļūdām.
Labu apetīti!
Cūkgaļas ribiņas ar tomātu un krējuma mērci
Kārtīgi apceptas un pēc tam novārītas cūkgaļas ribiņas, kas pasniegtas ar pašu gatavotu konservētu tomātu mērci. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Liene, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.
Grilētas cūku ribas, marinētas terijaki mērcē Māra Jansona gaumē
Gardās, mīkstās, smaržīgās grilētās cūku ribiņas. To priekšrocība grila vakarā ir tā, ka ribas pirms marinēšanas tiek novārītas jau gatavas, un, kad ir iekurts grils, tās ir tikai jāapbrūnina, līdz ar to izsalkušie samērā ātri var jau našķoties ar apetelīgo gardumu.
Jēra ribiņu cepetis ar piparmētru mērci
Sulīgas jēra ribiņas gardām vakariņām. Ēdiena "odziņa" šoreiz ir nevis pats jērs, bet gan piparmētras, kas pievienotas ne vien cepeša glazūrai, bet arī saldi pikantajai medus un balzamiko etiķa mērcei.
Ceptas jēra ribiņas ar sinepēm un piparmētru mērci
Krāsnī ceptās jēra ribiņas būs lieliskas kā pamats greznākās pusdienās vai vakariņās. Gaļu pasniedz ar salātiem vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem.
Cūkas ribiņas ar pikantu mērci
Viegli pikantas cūkgaļas ribiņas ar saldeni skābu, biezu mērci. Ēd ribiņas tāpat vai pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.
Glazētas ribiņas ar medu un garšaugiem
Glazētas ribiņas ar medu un garšaugiem - ikdienas vai svētku galdam.
Ribiņas viskija marinādē
Lieliska gaļas marinādes recepte viskija mīļotājiem.
Cepeškrāsnī ceptas cūkas ribiņas saldskābā mērcē
Cūkas ribiņu recepti saldskābā mērcē iesaka portāla "Cālis" lietotājs Rakaris.
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Beidzot ir pienākusi ziema un, spriežot pēc kliedzošajiem virsrakstiem ziņu portālos, tad šis aukstums laikam ir kaut kas anormāls. Nezinu gan, ziema kā ziema, beidzot būs aizsalis kāds ezers un es varēšu nodoties savām iksvētdienas peldēm! Jau divas reizes esmu bijusi, neskatoties, ka nebija ledus. Izrādās, ka iebrist aukstā ezerā nemaz nav tik grūti, kā man sākumā likās. Tagad mani uztrauc tikai viens, ja ezers būs aizsalis, vai kāds būs pamanījies izkalt tajā caurumu, vai arī man pašai par to būs jārūpējas. Tad jau rīt redzēs!
Cūkgaļas ribas ar ķiplokiem
Cūkgaļas ribas ar ķiplokiem baltvīna un sīpolu mērcē.
Sulīgas ribiņas garšvielu marinādē
Ribiņas marinētas un ceptas cepeškrāsnī ikdienas maltītei vai viesus uzņemot.
Ribiņas terijaki marinādē ar sezama sēklām
Cepeškrāsnī gatavojamas ribiņas austrumnieciskā marinādē.
Grilētas ribiņas pikantā marinādē
Grilētas ribiņas ar mērci, marinētiem dārzeņiem un kartupeļu čipsiem.
Grilētas liellopu ribas
Vēlies perfektas, mīkstas grilētas liellopu ribas? Gaļu vismaz dienu pirms cepšanas ieberzē ar sāli un pipariem. Tomēr ir vēl viens solis, kas jāizdara pirms grila pannas iekuršanas - ribas izcep gatavas cepeškrāsnī, satītas folijā. Šādi tu vari sagatavot ribas pat pāris dienas pirms grilēšanas vakara. Satin gaļu folijā un glabā ledusskapī līdz pienāk grila vakars. Kad grils sakarsis, ribas uz oglēm vairs tikai jāapbrūnina. Šādi var gatavot ne tikai liellopu ribas, bet arī jēra un cūkas.