Kādu laiciņu iepriekš sniedzām noderīgus padomus, kā pagatavot izcili gardu un sulīgu pīrādziņu pildījumu.
Bet ģimenes kārumnieki var pagatavot saldos pīrādziņus vai smalkmaizītes. Šeit atradīsi milzum daudz ideju, kā izcept kārdinošas kanēļmaizītes, saldus medus raušus, pūdercukurotus virtuļus un citus gardumus, ko likt uz kārā zoba.
Lai labi garšo!
Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!
Ātrie svētku pīrādziņi bez raudzēšanas
Ātri pagatavojami pīrādziņi bez raudzēšanas gardam svētku mielastam.
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru
Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.
Latgaliešu kļockas
Treknas, saldas, sulīgas un ļoti garšīgas – tieši tādas ir saldajā krējumā sutinātas rauga mīklas kļockas ar maigu biezpiena pildījumu, bez kurām senāk Latgalē nebija iedomājami nevieni lielāki godi.
Uzticamie gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr
Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!
Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi
Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.
Rauga mīkla, kas rūgst tikai 30 minūtes
Rauga mīkla, kas rūgst tikai 30 minūtes. Uzreiz saku, ka mana rauga mīkla ir vislabākā, jo, pirmkārt, nav ilgi jāmīca, otrkārt, jāraudzē tikai 30 minūtes un ledusskapī! Tātad nevajag ne cepeškrāsni, ne siltu virtuvi. Treškārt, tā ir brīnišķīgi garšīga, jo tai ir vairāk sviesta, līdz ar to līdzīga kārtainajai mīklai.
Virteņi jeb vārītie pīrāgi ar biezpiena un gaļas pildījumu
Virteņi – sālsūdenī vārīti pīrāgi ar biezpiena, zaļumu un kūpinātas gaļas pildījumu – ir ļoti garšīga un vienkārša, bet nepelnīti piemirsta recepte, ko "Facebook" domubiedru grupā "Mēs gatavojam!" atgādina Gita Kučinska.
Mutē kūstoši pīrādziņi ar sulīgu maltās gaļas pildījumu
Gardi pīrādziņi ar trauslu, mutē kūstošu mīklas garoziņu un sulīgu, bagātīgu maltās gaļas buljonpīrādziņu pildījumu - tādi, kādus man iemācīja cept vecmāmiņa, vien ar dažiem nenozīmīgiem uzlabojumiem. Varu galvot, ka ar vienu pīrādziņu noteikti būs par maz!
Ķiploku un siera pīrādziņi slovāku gaumē
Speķa pīrādziņi latvieša vēderam ir pierasta lieta, bet kā būtu ar ķiplokiem, ko iecienījuši slovāki?
Speķa pīrādziņi svētkiem
Speķa pīrādziņi lieliem svētkie un godiem. Tik gardi, ka ar vienu noteikti nebūs gana!
Soli pa solim: nevainojami mīksti speķa pīrādziņi no lēni raudzētas mīklas
Lēnais un ilgais raudzēšanas process nodrošina, ka pīrādziņi būs mīksti un čagani arī nākamās pāris dienas. Mīklas gatavošanas process nemaz nav sarežģīts, tikai laikietilpīgs: ja vakarā pagatavosi mīklu un no rīta izņemsi to no ledusskapja, ap pusdienas laiku jau varēsi mieloties ar gardiem un pufīgiem speķa pīrādziņiem. Pārbaudītu recepti iesaka Vineta Vīksna.
Pannā cepti kartupeļu mīklas pīrādziņi ar sēnēm
Kad tradicionālie speķa pīrādziņi no rauga mīklas apnikuši, izmēģini šos!
Fritēti kāpostu pīrādziņi
Pannā cepti vai eļļā vārīti kāpostu pīrādziņi.
Lēta rauga mīkla īpaši pufīgiem pīrādziņiem
"Mēdz teikt, ka tieši slinkums virza pasaules progresu. Šo apgalvojumu var attiecināt arī uz to, kā radās šīs mīklas recepte. Kāda lietainā brīvdienā gribēju piesildīt māju ar pīrādziņu aromātu, bet konstatēju, ka pa rokai nav ne olu, ne sviesta paciņas, ne skāba krējuma, ko parasti biju radusi izmantot rauga mīklas gatavošanai. Nolēmu eksperimentēt, mīklas gatavošanai izmantojot produktus, ko izdevās "sakasīt" ledusskapī un virtuves skapīšu krājumos. Rezultāts izdevās vairāk kā pārliecinošs, jo speķa pīrādziņi no šīs mīklas sanāca ļoti mīksti un pufīgi, bet ābolu plātsmaize – īpaši sulīga, turklāt bez liekiem tēriņiem," tā savu rauga mīklas recepti piesaka Antuanete.
Gaisīga mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem un to pildījumu varianti
Šī pufīgā mīkla ir ideāli piemērota gan belašiem, gan pannā ceptiem pīrādziņiem ar dažādiem pildījumiem. Pārbaudītu mīklas recepti, kas uzieta interneta vietnē "Ovkuse", iesaka Kristīne Ļūļa.
Klasiskie speķa rauši
Speķa rauši, kas uz svētku galda pāri nepaliks.
Buljona pīrādziņi ar vistas gaļu
Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, – šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks, skaidro receptes autore Linda Tellgrēna.
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar siera pildījumu
Ļoti ātri pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar siera pildījumu.