rīsi risoto itāļu virtuve vakariņas
Foto: Shutterstock
Reizēm ir interesanti pāršķirstīt recepšu grāmatas un pavērot, kā kādu visai ierastu produktu gatavo visdažādākajās pasaules valstīs. Viens no tādiem ir rīsi – lai gan visplašāk tie tiek izmantoti indiešu un ķīniešu virtuvēs, par recepšu trūkumu nevar sūdzēties arī citas valstis, kas šo produktu iecienījušas. Tāpēc, lai nedēļas nogalē virtuve pārvērstos par teleportu uz citām valstīm, aicinām tevi palūkot, ko garšīgu no rīsiem gatavo citās valstīs!

"Tasty" recepšu krājumos starp itāļu risoto receptēm, spāņu daudzināto paelju un uzbeku plovu var atrast arī šo to citu interesantu. Piemēram, rīsus indiešu gaumē jeb "pilau". No Rietumāfrikas nākušo plova tālo brālēnu "jollof" un pat "kedžerī" – Lielbritānijā iecienīto rīsu brokastu ēdienu. Un kur nu bez gruzīnu daudzinātajām dolmām, kur rīsi ievīstīti vīnogu lapiņās. Atliek vien izvēlēties, uz kuru valsti ceļosiet šajās vakariņās, un ķerties pie gatavošanas. Lai izdevies garšu ceļojums!

Rīsi indiešu gaumē 'Pilau'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!