truša gaļas sautējums olīvas ēdiens
Foto: Shutterstock
Kad apnicis dienu no dienas celt galdā tikai vistas, liellopa un cūkgaļas ēdienus, jālauž ieradumi un jālūkojas pēc jauniem garšu piedzīvojumiem. Šoreiz iesakām ieviest ikdienas ēdienkartē jaunas vēsmas, iemācoties pagatavot gardo,vērtīgo un diētisko truša gaļu.

Truša gaļu vari gan šmorēt, gan cept no tās kotletes, gatavot galertu, vārīt zupā, grilēt, gatavot no tās frikadeles vai klapēt karbonādi – viss atkarīgs no pieejamā gaļas daudzumu. Nopērkot vienu trusi, visizdevīgāk, protams, būs to sadalīt un šmorēt ar dažādām piedevām.

Visgardākā un mīkstākā būs 4–6 mēnešus jauna truša gaļa. To pirms gatavošanas jāsadala pa daļām (kājas, gurni, lāpstiņas, ribas, mugurkaula gabaliņi), atdalot taukus, kam var būt specifiska piegarša.

Lai no truša gaļas pagatavotu gardu maltīti, nebūt nav nepieciešamas dārgās aizjūras garšvielas. Pilnīgi pietiks ar sīpoliem, ķiplokiem, rozmarīnu, pētersīļiem, papriku, čili, sinepēm un dažādām garšsaknēm.

Īpaši patīkamu garšas niansi truša gaļai piešķirs sausais baltvīns, bet, ja vēlies, vari gaļu sutināt arī buljonā, tomātos vai saldajā krējumā – mūsu sagatavotajā truša gaļas ēdienu izlasē atradīsies receptes visām gaumēm.

Lai labi garšo!

Maigais truša gaļas un dārzeņu sautējums

Foto: Shutterstock

Gardai maltītei – ar dārzeņiem un baltvīnu sautēts trusis.

Lasīt vairāk

Sautēts trusis ar dārzeņiem

Foto: Publicitātes attēls

Bērnības garša vakariņu laikam – trusis ar dārzenīšiem. "Rimi" šefpavāram Normundam Baranovskim šis ēdiens saistās ar bērnību, kad to gatavojusi ome. Trusis tika gatavots tā sauktajā "pīlē", iepriekš apcepot ar garšaugiem, pievienojot ābolu sulu, mājas vīnu un saldo krējumu. Normunds recepti ir nedaudz uzlabojis, un nu tā garša sasniedz pilnību.

Lasīt vairāk

Apelsīnu sulā sutināts trusis ar rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Gardais trusis, sautēts apelsīnu sulā kopā ar rozmarīnu un olīvām.

Lasīt vairāk

Truša sautējums ar burkāniem un plūmēm

Foto: Shutterstock

Truša sautējums baltvīnā ar burkāniem un melnajām plūmēm.

Lasīt vairāk

Cepts trusis ar dārzeņiem un medus–sinepju mērci

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī sautēts trusis ar krāsaniem sezonas dārzeņiem un medus–sinepju mērci.

Lasīt vairāk

Marinēts trusis saldā krējuma un sinepju mērcē

Foto: Shutterstock

Saldā krējumā un sinepju mērcē sutināts trusis – mīksts un garšīgs.

Lasīt vairāk

Melno lēcu zupa ar truša gaļu

Zupas recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Truša sedls ar burkānu un pilngraudu plācenīšiem

Truša gaļa ir veselīga alternatīva ierastajai cūkgaļai. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis. Norādītie daudzumi - divām porcijām.

Lasīt vairāk

Truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Īpašam mielastam pagatavo truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Truša rulete ar kartupeļu biezeni un sviesta pupiņām no Raimonda Zommera

Latvieši ir ēdāju tauta, tas nevienam nav noslēpums. Latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!