truša gaļas sautējums olīvas ēdiens
Foto: Shutterstock
Kad apnicis dienu no dienas celt galdā tikai vistas, liellopa un cūkgaļas ēdienus, jālauž ieradumi un jālūkojas pēc jauniem garšu piedzīvojumiem. Šoreiz iesakām ieviest ikdienas ēdienkartē jaunas vēsmas, iemācoties pagatavot gardo,vērtīgo un diētisko truša gaļu.

Truša gaļu vari gan šmorēt, gan cept no tās kotletes, gatavot galertu, vārīt zupā, grilēt, gatavot no tās frikadeles vai klapēt karbonādi – viss atkarīgs no pieejamā gaļas daudzumu. Nopērkot vienu trusi, visizdevīgāk, protams, būs to sadalīt un šmorēt ar dažādām piedevām.

Visgardākā un mīkstākā būs 4–6 mēnešus jauna truša gaļa. To pirms gatavošanas jāsadala pa daļām (kājas, gurni, lāpstiņas, ribas, mugurkaula gabaliņi), atdalot taukus, kam var būt specifiska piegarša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!