Ēdienkarte pirmdienai
Brokastis: Sātīgie pupiņu salāti ar brinzu
Pusdienas: Vienkāršais ķirbju un siera sacepums
Vakariņas: Grūbu - sālītu gurķu zupa
Ēdienkarte otrdienai
Brokastis: Ātrie grieķu salāti Vidusjūras gaumē
Pusdienas: Veģetārais pupiņu sautējums
Vakariņas: Gavēņa biešu zupa ar sālītiem gurķiem un putraimiem
Ēdienkarte trešdienai
Brokastis: Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem
Pusdienas: Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem
Vakariņas: Skābu kāpostu zupa ar olīvām un kaperiem
Ēdienkarte ceturtdienai
Brokastis: Kuskusa salāti ar fetas sieru
Pusdienas: Kāpostu plācenīši ar zaļumiem
Vakariņas: Šķelto zirņu zupa
Ēdienkarte piektdienai
Brokastis: Pavisam vienkāršie salāti ar mājas sieru
Pusdienas: Krēmīgs citronu risoto
Vakariņas: Ātrā konservēto tomātu krēmzupa
Padoms: starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm atrodi laiku arī 1–2 uzkodu reizēm, kad vari remdēt izsalkumu ar sauju riekstu, kādu augli, burkānu čipsus, pašgatavotu enerģijas batoniņu vai bezpiedevu jogurtu, kas papildināts ar karoti medus vai ievārījuma.
Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.
Lai labi garšo!
Grūbu - sālītu gurķu zupa
Vienkārši pagatavojama grūbu - gurķu zupa.
Gavēņa biešu zupa ar sālītiem gurķiem un putraimiem
Sātīga biešu zupa bez gaļas, bet ar sāļu gurķi un miežu putraimiem.
Ātrā konservēto tomātu krēmzupa
Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.
Skābu kāpostu zupa ar olīvām un kaperiem
Skābēti kāposti, olīvas un kaperi zupai piešķir piesātinātu saldi skābu garšu, savukārt ķiplociņš un kinza to padara stiprāku. Vēl sātīgāk - pasniedz zupu ar svaigu rudzu maizi.
Veģetārā šķelto zirņu zupa
Sātīga un garda šķelto zirņu zupa bez kripatiņas gaļas.
Sātīgie pupiņu salāti ar brinzu
Vienkārši pagatavojami un sātīgi pupiņu salāti ar brinzas sieru. Kinza un citrona miziņa piešķir svaigumu, ķiploks gādā par veselīgumu, bet kūpināta paprika saliek pareizos akcentus.
Ātrie grieķu salāti Vidusjūras gaumē
Lieliski piemēroti maltītei, kad gribas ko svaigu un gardu, tomēr laika un iedvesmas varoņdarbiem virtuvē trūkst.
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.
Kuskusa salāti ar fetas sieru
Pavasara sezonā mūsu vēders ir izsalcis pēc svaigākām maltītēm, taču sāta sajūta pieprasa arī kaut ko pamatīgāku, un tam par labu var izmantot kuskusu. Kombinācijā ar dārzeņiem un sieru, salāti iegūs gan svaigas, gan sāļas notis, kas labpatiks dažādām garšas gaumēm.
Pavisam vienkāršie salāti ar mājas sieru
Kad ir pietiekami daudz cepts, vārīts, šmorēts un visādi citādi gatavots, pavisam vienkāršs, nesarežģīts un tīrs ēdiens šķiet kā laimes sala. Jo īpaši pavasarī, kad esam izslāpuši pēc svaiguma un vitamīnu krājumu papildinājuma. Šos vienkāršos, bet ļoti atsvaidzinošos salātiņus iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Vienkāršais ķirbju un siera sacepums
Ļoti vienkāršs ķirbju un siera sacepums, kas būs gatavs pusstundā. Pasniedz to tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.
Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem
Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.
Veģetārais pupiņu sautējums
Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.
Kāpostu-burkānu plācenīši
Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.
Krēmīgs citronu risoto
Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.
Veselīgs našķis – burkānu čipsi
Vienkārši un ātri pagatavojami čipsi, kurus ēst kopā ar krējuma mērci. Čipsiem asāku garši piešķirs peri peri garšvielu maisījums ar sāli, taču tā vietā var izmantot arī melnos piparus un jūras sāls graudiņus.
Zemesriekstu sviesta un auzu pārslu batoniņi
Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.