Ēdienkarte pirmdienai
Brokastis: Kraukšķīgie redīsu–gurķu salāti ar konservētiem turku zirņiem
Pusdienas: Saldais ķirbju plovs ar sviestu un rozīnēm
Vakariņas: Sarkanās paprikas un apelsīnu krēmzupa
Ēdienkarte otrdienai
Brokastis: Burkānu salāti ar rozīnēm, valriekstiem un ingvera mērci
Pusdienas: Cepta prosa austrumu gaumē – ar olām, burkāniem un zirnīšiem
Vakariņas: Viltoto vistas gaļas frikadeļu zupa
Ēdienkarte trešdienai
Brokastis: Spinātu salāti ar bietēm un olām
Pusdienas: Dārzeņu sacepums ar lēcām
Vakariņas: Makaronu un siera zupa
Ēdienkarte ceturtdienai
Brokastis: Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem
Pusdienas: Ātrie makaroni ar pupiņām un tomātiem
Vakariņas: Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu
Ēdienkarte piektdienai
Brokastis: Tunča salāti ar svaigu gurķi un jogurta–ķiploku mērci
Pusdienas: Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Vakariņas: Ātrā tunča–turku zirņu zupa
Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, ko neizdodas remdēt, graužot salātlapas, tad pagatavo kādu no mūsu piedāvātajām bezgaļas pastētēm, ko vari, iepildītu aizvākojamā trauciņā, uzglabāt ledusskapī vismaz 3–4 dienas.
Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.
Lai labi garšo!
Kraukšķīgie redīsu–gurķu salāti ar konservētiem turku zirņiem
Zibenīgi pagatavojami salāti, kas izceļas ne vien ar savu košo krāsu paleti, bet arī ar nepārspējamu kraukšķīgumu, savukārt turku zirņi tiem piešķir sātīgumu. Tieši tas, kas vajadzīgs pavasarīgi vieglai maltītei!
Burkānu salāti ar rozīnēm, valriekstiem un ingvera mērci
Gardi burkānu salāti ar pikantu ingvera un citrusaugļu mērci. Salātos paslēpušās rozīnes un valrieksti, taču tās var aizvietot ar svaiga ābola gabaliņiem, bet valriekstu vietā izmantot jebkurus citus riekstus.
Spinātu salāti ar bietēm un olām
Veselīgām un vieglām pusdienām – spinātu un biešu salāti. Pasniedz ar jogurta mērcīti vai tāpat ar eļļu.
Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem
Pavasarīgi vieglu uzkodu var pagatavot, sajaucot graudaino biezpienu ar redīsiem un zaļumiem. Var izvēlēties jebkādus zaļumus, kas mājās, piemēram, tomātus un Ķīnas kāpostu.
Tunča salāti ar svaigu gurķi un jogurta–ķiploku mērci
Gards un viegls tunča salātu kārtojums ar vārītām olām un svaigu gurķi, kas papildināts ar jogurta–ķiploku mērci.
Sarkanās paprikas un apelsīnu krēmzupa
Vienkārša un ātra paprikas un apelsīnu zupa žiglām pusdienām. Ziemā zupu ēd siltu, bet vasarā to var baudīt arī aukstu, vēsumam pievienojot kādu ledus gabaliņu.
Viltotās vistas gaļas frikadeles
Viltotās vistas gaļas frikadeles - tiem, kuri neēd gaļu.
Makaronu un siera zupa
Pavaicā bērnam, ko viņš vēlas vakariņās. Visticamāk, biežākā atbilde būs - frī kartupelīšus vai makaronus ar sieru. Pavaicā sev kā mamma, ko tu vēlētos, lai bērns ēd vakariņās. Protams, zupu! Šī recepte būs kā kompromiss mammas un bērna vēlmēm. Pagatavo siera zupu ar makaroniem!
Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu
Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu īpaši garšīgi ar svaigu franču baltmaizi (vai arī apgrauzdētu baltmaizi), sviestu un rīvētu sieru.
Ātrā tunča un turku zirņu zupa
Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.
Saldais ķirbju plovs ar sviestu un rozīnēm
Salds un sātīgs ķirbju plovs ar rozīnēm un kausētu sviestu gardām brokastīm vai launagam.
Cepta prosa austrumu gaumē – ar olām, burkāniem un zirnīšiem
"Šādi es jau gadiem gatavoju rīsus, kad sakārojas ko austrumniecisku, bet šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar prosu. Tiem, kas ķīniešu ēstuvē ar prieku izvēlas ceptus rīsus ar olu, noteikti ies pie sirds arī šādi pagatavota prosa," – savu recepti piesaka kulinārā bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna.
Ātrie makaroni ar pupiņām un tomātiem
Ātri pagatavojami makaroni ar pupiņām, tomātiem un oregano – gardai un sātīgai pusdienu maltītei. Kapāti pētersīļi un rīvēts siers šim pastas ēdienam piešķir vēl labāku garšu.
Dārzeņu sacepums ar lēcām
Sātīgs lēcu, dārzeņu un olu sacepums jeb "moussaka". Ja baklažāni vai ķirbji negaršo, tos droši vari aizstāt ar burkāniem vai kādu citu dārzeni, kas tīk labāk.
Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir īstena latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to pagatavot neierastā izpildījumā. Biezpiens ar jogurtu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Šāda krāsaina un koša klasikas interpretācija iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus, un padarīs īpašu pat visikdienišķāko maltīti.
Lēcu pastēte ar riekstiem un žāvētām plūmēm
Vai kādreiz ir nācies nobaudīt pastēti, kas nav no gaļas? Mūsdienu virtuvē veģetārās pastētes ieņem nozīmīgu vietu gandrīz katra labāka restorāna ēdienkartē. Bieži šie ēdieni var lepoties pat ar lielāku uzturvērtību un cilvēkam sniegto labumu. Īpaši tad, ja tā ir lēcu pastēte. Tā ir olbaltumvielām bagāta, turklāt aplaimos jūsu garšas kārpiņas ar valriekstu un žāvētu plūmju garšu.
Pikantais tomātu humuss ar baziliku
Gards turku zirņu smēriņš jeb humuss ar tomātiem, čili un baziliku. Baudi humusu ar kraukšķīgām sāļajām vafelēm, grauzdiņiem, dārzeņu gabaliņiem vai citām uzkodām. Recepti piedāvā raidījuma "Gatavo 3" kulināre Linda Vilmansone sadarbībā ar "Selga".