Gan jau ne vienam vien radies priekšstats, ka pašiem pagatavot eklērus vai vēja kūkas ir neiespējamā misija. Tomēr plaucētā mīkla ir viena no vieglāk pagatavojamām, ir tikai jāzina pārbaudīta recepte un tehnika, kā tas jādara. Sviests, ūdens, piens, sāls katliņā kopā jāuzkarsē, līdz sviests izkūst, tad jāiemaisa milti, sparīgi maisot visu kopā. Kad tas izdarīts, katliņš jāliek atkal uz uguns un karsējot cītīgi jāmaisa, lai mīkla saveļas lielā pikucī. Visbeidzot jāiekuļ olas un jāiegūst spīdīga, viendabīga mīkla, ko atdzesējot jau var izmantot dažādi – cept pamatu eklēriem, vēja kūkām, gredzeniem, ko pēc tam pildīt un garnēt pēc sirds patikas. Plaucētās mīklas knifiņus vari apgūt šeit.
Pildījumi un garnēšana
Klasisku vērtību cienītāji var pagatavot eklērus ar vārīto krēmu vai vēja kūkas ar biezpiena krēmu, taču nevajadzētu izvairīties no radošām atkāpēm. Piemēram, eklērus var pildīt arī ar putukrējumu, kas sajaukts ar kakao, tāpat labi derēs kāds citrusu krēms vai vārītais krēms ar netradicionālām piedevām – ogām, balto šokolādi vai kādu augļu biezeni. Vēja kūkās var pildīt šokolādes krēmu, izcili labi garšos kondensētā piena krēms. Pildījuma bagātināšanai izmanto ogas, augļus – svaigus vai žāvētus.
Ļauj vaļu mākslinieciskajam noskaņojumam arī noformēšanā – glazē plaucētās mīklas gardumus izkausētā šokolādē, kas sajaukta ar nelielu daudzumu saldo krējumu, lai tā sastingstot neplaisā. Bet tikpat labi var dekorēt ar krāsainām glazūrām, kādas gatavo piparkūkām, apslaki ar karameli vai pārkaisi ar pūdercukuru, kanēli un pasniedz ar svaigām ogām, riekstiem, mandeļu skaidiņām un citiem labumiem.
Ja vēlies paļauties uz pārbaudītām receptēm un vadīties pēc konkrētām norādēm, visai plašas iespējas un dažādu plaucētās mīklas gardumu receptes atradīsi ''Tasty'' recepšu krājumos.
Lai grēcīgi garda nedēļas izskaņa un pavasara sagaidīšana!
Amerikāņu vēja kūkas ar zemeņu sviestu
Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru
Kūciņas 'Vecrīga'
Apsnigušās vēja kūkas ar banānu krēmu
Vēja kūkas ar banānu krēmu un pūdercukura 'sniega' kārtiņu - gardums, kas ir katras darbošanās minūtes vērts.