eklēri saldumi konditoreja plaucētā mīkla
Foto: Shutterstock
Ja esi starp tiem, kas šajā nedēļas nogalē saelpojies pilnu krūti svaigā pavasara gaisa, izstaigājis dabas takas, kopis dārzu, pagalmu vai kā citādi aktīvi atpūties, saprotams, apetīte ir divtik liela. Pēc labas un aktīvas (uzsvars tieši uz šo vārdu) atpūtas esam pelnījuši arī panašķēties, un kāpēc gan tie nebūtu mājās gatavoti eklēri vai vēja kūkas?

Gan jau ne vienam vien radies priekšstats, ka pašiem pagatavot eklērus vai vēja kūkas ir neiespējamā misija. Tomēr plaucētā mīkla ir viena no vieglāk pagatavojamām, ir tikai jāzina pārbaudīta recepte un tehnika, kā tas jādara. Sviests, ūdens, piens, sāls katliņā kopā jāuzkarsē, līdz sviests izkūst, tad jāiemaisa milti, sparīgi maisot visu kopā. Kad tas izdarīts, katliņš jāliek atkal uz uguns un karsējot cītīgi jāmaisa, lai mīkla saveļas lielā pikucī. Visbeidzot jāiekuļ olas un jāiegūst spīdīga, viendabīga mīkla, ko atdzesējot jau var izmantot dažādi – cept pamatu eklēriem, vēja kūkām, gredzeniem, ko pēc tam pildīt un garnēt pēc sirds patikas. Plaucētās mīklas knifiņus vari apgūt šeit.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!