Ēdienkarte pirmdienai
Brokastis: Olu un zaļumu salāti
Pusdienas: Siltie turku zirņi ar spinātiem un fetas sieru
Vakariņas: Nūdeļu zupa ar zirnīšiem
Ēdienkarte otrdienai
Brokastis: Sulīgie seleriju–bumbieru salāti ar eļļas–laima mērci
Pusdienas: Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu
Vakariņas: Atdzesētais borščs
Ēdienkarte trešdienai
Brokastis: Valmieras salāti
Pusdienas: Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Vakariņas: Aromātiskā pupiņu biezeņzupa
Ēdienkarte ceturtdienai
Brokastis: Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci
Pusdienas: Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Vakariņas: Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu
Ēdienkarte piektdienai
Brokastis: Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām
Pusdienas: Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Vakariņas: Laša krēmzupa ar kausēto sieru
Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, tad pagatavo kādu no diviem mūsu šīs nedēļas recepšu izlasē iekļautajiem smūtijiem.
Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.
Lai labi garšo!
Olu un zaļumu salāti
Olu un zaļumu salāti garšīgām piedevām vai smērēšanai uz maizes.
Siltie turku zirņi ar spinātiem un fetas sieru
Siltie turku zirņi, kam pievienoti asie Kajēnas pipari un gardais fetas siers, būs pikanta un ātri pagatavojama piedeva gaļas ēdieniem vai zivīm.
Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu
Zaļa un spēcinoša pavasara zupa ar cukīni, brokoļiem un zaļo kale kāpostu. Pikantas garšas notis tai piešķirs ingvers, ķiploki un kurkuma.
Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu
Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.
Sulīgie seleriju–bumbieru salāti ar eļļas–laima mērci
Pavisam vienkārši, bet sulīgi un kraukšķīgi salāti – kā radīti steidzīgajiem darbdienu vakariem, kad nav ne laika, ne vēlēšanās ilgi rosīties virtuvē. Šos salātus vari pagatavot vien 15 minūšu laikā un pasniegt kā gardu piedevu gaļas, zivs, rīsu, griķu, pastas un kartupeļu ēdieniem.
Atdzesētais borščs ar mārrutkiem
Atdzesētais borščs jeb klasiskā biešu zupa, kas pielāgota tveicīgā laika pusdienām vai vakariņām. Ja zupu gribas īpaši vēsu, beigās pievieno kādu ledus gabaliņu.
Valmieras salāti
Zibenīgi pagatavojamos, vienkāršos un ļoti sātīgos Valmieras salātus, kas ir nedaudz piemirsta pašmāju salātu klasika, iesaka Kitija Giptere no "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!".
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!
Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci
Ātrie pavasara kartupeļu salāti ar redīsiem un gurķiem. Salātus pikantākus padarīs graudu sinepju mērcīte.
Nūdeļu zupa ar zirnīšiem
Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.
Ābolu smūtijs ar ingveru
Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.
Laša krēmzupa ar kausēto sieru
Laša krēmzupa ar kausēto sieru - kaloriju neskaitītājiem.
Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Kraukšķīgā zaļumu garoziņa ir šī vienkāršā, bet gardā un ļoti sātīgā sacepuma akcents. Kartupeļu – siļķu sacepuma maigo garšu īpaši labi papildinās dažādi skābēti vai marinēti dārzeņi, kā arī salāti, piemēram, klasiskie tomātu – gurķu salāti ar dillēm un lociņiem.
Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām
Ļoti gardi, koši un zibenīgi pagatavojami salāti, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad pie durvīm klauvē negaidīti viesi. Šie salāti ir pagatavojami vien nieka 10 minūšu laikā – visas sastāvdaļas atliek vien salikt bļodā, pārliet ar mērci un pārkaisīt ar spridzīgi košajām granātābolu sēkliņām.
Zaļais pavasara vitamīnu kokteilis
Vai ir vēl kāds labāks veids, kā apēst tikko izaugušās, zaļās dabas veltes? Smūtijs, šķiet, ir tā labākā izvēle, kā vienā piegājienā apēst veselu sauju zaļumu, kas tik ļoti vajadzīgi organisma stiprināšanai. Steidz izmantot dārzā pieejamos zaļumus, sākot no nātrēm, beidzot ar gārsas lapiņām, kas arī, starp citu, ir ļoti veselīgas, bet garšas dažādībai noderēs arī piparmētru lapiņas.
Aromātiskā pupiņu biezeņzupa
Aromātiskā pupiņu biezeņzupa ar čili un ķiploku. Sātīgām un sildošām pusdienām.
Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.