Gluži kā vistu olas, arī izmērā mazākās paipalu oliņas var gan cept, gan vārīt, gan plaucēt. Tikai jāņem vērā, ka tās būs gatavas daudz īsākā laika sprīdī. Mīkstas paipalu olas vari izvārīt vien pusotras minūtes laikā, bet cieti novārītas paipalu olas būs jāvāra tikai 3–4 minūtes. Pēc vārīšanas paipalu olas kādu brīdi paturi aukstā ūdenī, bet pēc tam lobi, sākot no spicā gala.
Ja mājās ir tikai paipalu olas un vēlies ar tām aizstāt receptē nepieciešamās vistu olas, tad aptuvena proporcija ir piecas paipalu olas pret vienu vistas olu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit