paipalu olas pavasaris
Foto: Shutterstock
Izmērā nelielās paipalu oliņas noderēs gan Lieldienu galda dekorēšanai – tās ir dabiski lāsumainas un nav pat jākrāso – gan dažādu svētku reizei piemērotu ēdienu pagatavošanai. Tās lieliski iederēsies gan salātos un uz maizītēm, gan var tikt izmantojamas arī jēlā veidā – laša tartara vai rasola majonēzes pagatavošanai. Pateicoties neierastajam izmēram, īpašu prieku paipalu oliņas sagādās tieši mazajiem svinētājiem. Cerams, ka pārliecinājām tevi iekļaut paipalu olas Lieldienām sarūpējamo produktu sarakstā, bet, ja vēl šaubies, tad uzmet aci mūsu sarūpētajām 12 receptēm.

Gluži kā vistu olas, arī izmērā mazākās paipalu oliņas var gan cept, gan vārīt, gan plaucēt. Tikai jāņem vērā, ka tās būs gatavas daudz īsākā laika sprīdī. Mīkstas paipalu olas vari izvārīt vien pusotras minūtes laikā, bet cieti novārītas paipalu olas būs jāvāra tikai 3–4 minūtes. Pēc vārīšanas paipalu olas kādu brīdi paturi aukstā ūdenī, bet pēc tam lobi, sākot no spicā gala.

Ja mājās ir tikai paipalu olas un vēlies ar tām aizstāt receptē nepieciešamās vistu olas, tad aptuvena proporcija ir piecas paipalu olas pret vienu vistas olu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!