Shutterstock/Woman's Weekly/REX/Vida Press foto kolāža
Foto: Shutterstock/Woman's Weekly/REX/Vida Press foto kolāža
Pamazām jāsāk atvadīties ne tikai no ziemas drēbēm, bet arī no lieko tauku "mētelīša". Sākot skriet ikvakara krosiņus, iet uz zāli vai pievēršoties citām fiziskām aktivitātēm, noteikti jāpadomā par regulāru olbaltumvielu saturošu produktu iekļaušanu uzturā, un te nu veselīgajai tītara gaļai līdzvērtīgu pretinieku atrast būs grūti.

Uztura speciālisti atzīst, ka tītara gaļa kļūst aizvien populārāka, jo tās uzturvielu bagātība ir liels ieguvums ne tikai fiziski aktīviem cilvēkiem un tiem, kuri vēlas samazināt svaru, bet arī bērniem, māmiņām un senioriem. Šai gaļai ir ļoti zems tauku saturs –100 gramos filejas bez ādas ir vien 119 kilokalorijas – līdz ar to tā ir liesa un būs lieliska diētas sastāvdaļa, atklāj portāls "Delfi Woman".

Tītara gaļa satur ļoti daudz organismam nepieciešamo olbaltumvielu – vairāk nekā vistas, liellopa vai cūkas gaļa. Olbaltumvielām bagātā tītara gaļa rada sāta sajūtu un liek justies paēdušam ilgāku laiku, kā arī nodrošina vielmaiņas procesu. Tāpat tītara gaļā esošās olbaltumvielas palīdz audzēt muskuļu masu un samazināt svaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!