Lieliski ir arī tas, kas menca ir meklējama ne vien saldēto zivju plauktos, bet noķerama arī Baltijas jūrā, tādēļ varam to iegādāties veikalos un tirgū arī svaigā veidā. Mencas baltā gaļa ir ļoti blīva, maiga un liesa, tādēļ īpaši ieteicama tiem, kas vēlas atvadīties no liekajiem kilogramiem. Mencās ir arī daudz minerālvielu – īpaši kalcija, jona un selēna.
Mencu var gatavot dažādi – gan izmantot gardu kotlešu pagatavošanai, gan vienkārši apcept uz pannas līdz kraukšķīgai garoziņai, gan ņemt par pamatu sātīgas un aromātiskas zivju zupas pagatavošanai. Tā lieliski garšos arī izcepta uz grila.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit