Lemjot par labu zivju kotletēm, ieguvējs būsi no dažādiem aspektiem – zivju kotletes ir liesākas, turklāt tās ir arī ātrāk pagatavojamas. Vari izmantot saldētu zivju masu, iegādāties fileju vai veselu zivi un gaļu samalt pats. Zivs ķidāšana gan prasīs vairāk laika, nekā tad, ja iegādātos jau gatavu smalkmasu, bet gards rezultāts būs jebkurā gadījumā.
Noderīgus padomus zivs iegādē, kotlešu masas sagatavošanā un pēcāk arī cepšanā, atradīsi šeit, savukārt apkopotās receptes no ''Tasty'' arhīva atgādinās, cik gan dažādi pagatavojamas zivju kotletes. Dažādos panējumos ceptas, pildītas un pat mērcē sutinātas.
Iedvesmojies no receptēm, ļauj vaļu šķipsnai fantāzijas un baudi neatkārtojamu mājās gatavotu maltīti!
Līdakas kotletes
Ēd uzreiz pēc cepšanas, tad tās būs visgardākās!
Sulīgās mencas kotletes
Mencas kotletes izcili labi garšos salikumā ar tartara mērci un tikko uzpilinātu citronu sulu.
Pikantās laša kotletītes
Gardas laša filejas kotletītes ar pikanto ingveru un karija pastu. Sāļās notis pannā ceptajiem zivju plācenīšiem piešķirs sojas mērce, bet svaigumu – koriandra lapiņas.
Zivju kotletes sēņu–siera pildījumu
Īpaši izsmalcinātas pildītas zivju kotletes ar gardu sēņu–siera pildījumu.
Vienkāršās zivju kotletes
Prasmīgi pagatavotu zivju kotlešu garša ir maiga, tādēļ tām nav nepieciešams pievienot liekas garšvielas. Zivju kotletes var pasniegt gan tradicionālā veidā – ar kartupeļu biezputru un salātiem, gan izmantot tās radošāk, piemēram, gardu zivju burgeru pagatavošanai. Mencas gaļu vari aizstāt arī ar mintaja vai pikšas fileju.
Laša kotletes ar gurķu salātiem
Vienkārši pagatavojami laša plācenīši jeb kotletes ar dillēm. Pasniedz vakariņās kopā ar mazliet pikantajiem gurķu salātiem un nedaudz jogurta bez piedevām.
Zivju kotletes
Zivs kotletes pusdienu vai vakariņu reizei.