ragū strogonovs gulašs gaļas sautējums ēdiens
Foto: DELFI
Kaut daudziem ragū lielākoties asociējas vien ar padomju laiku ēdnīcu standarta piedāvājumu, tomēr šis ēdiens – sīki sagriezti dažāda veida gaļas, zivju, sēņu vai dārzeņu gabaliņi, kas sautēti tumīgā mērcē – pie mums ir atceļojis no izsmalcinātās franču virtuves. Pārskatot "Tasty" krājumus, atradām vairākas interesantas ragū receptes un nolēmām, ka ir laiks tās izcelt saulītē, jo šis sātīgais un vienkārši pagatavojamais ēdiens ir kā radīts ģimeniskām darbdienu vakariņām.

Ragū ir saīsinājums no franču "ragoût", kas atvasināts no franču valodas "ragoûter" un tulkojumā nozīmē "rosināt apetīti", skaidrots Maskavā izdotajā autoru kolektīva grāmatā "Большая энциклопедия. Блюда из мяса." ( Эксмо, 2015).

Ragū var tikt gatavots dažādos veidos. Piemēram, baltā ragū jeb (franču val. "blanquette") gatavošanai tiek izmantota maiga "baltā" vistas vai teļa gaļa bez kauliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!