Foto: Shutterstock kolāža
Katru reizi, gardu muti šņakstinot pildītās paprikas, nodomājam, ka šo ēdienu vajadzētu gatavot biežāk. Īpaši vasaras sezonā būtu grēks dzīvespriecīgi košos dārzeņus neiekļaut ēdienkartē, jo paprika ir gluži vai radīta tam, lai tiktu piepildīta ar garšīgu saturu. Kaut visbiežāk pildījuma pamatā ir maltā gaļa un rīsi, tomēr "Tasty" ideju krājumos ir vēl daudz un dažādu apetīti rosinošu garšu varāciju!

Pildīšanai vari izmantot gan ierasto sarkano, oranžo un zaļo papriku, gan gaiši zaļos bulgāru piparus, kam ir plānāka miziņa un īpaši izteikts aromāts.

Ja vēlies pildījumam izmantot gaļu, vari izvēlieties tradicionālo cūkgaļu vai liellopa gaļu, kā arī liesāko vistas, tītara vai teļa gaļu. Gaļas masai vari pievienot arī dažādus graudaugus (rīsus, kuskusu, pērļu grūbas, bulguru, griķus utt.), dārzeņus (rīvētus burkānus, cukīni, sīpolus, ķiplokus, selerijas sakni utt.) un kapātus garšaugus – šādi pildījums būs daudz sulīgāks, aromātiskāks un garšīgāks.

Foto: Shutterstock
Ja gaļas pildījumam pievienosi iepriekš nenovārītus graudaugus, tad nepildi paprikas pārlieku cieši, jo sautēšanas procesā graudaugi piebriedīs un pildījums velsies pāri malām.

Ja gaļa ir izslēgta no tavas ēdienkartes, tad gana labi garšos arī paprika ar dažādu graudaugu un rīvētu vai kapātu dārzeņu un sēņu pildījumu, kas papildināts ar dažāda veida sieriem – vari izmantot gan smalki sarīvētu cieto sieru, gan fetas tipa mīkstos sierus, gan krēmsieru, lieliski kūstošo mocarellu vai rīvētu Holandes tipa sieru.

Arī paprikas pagatavošanas veidi ir daudz un dažādi. Vari piepildītos piparus gan tvaicēt, gan cept cepeškrāsnī, sutināt mērcē vai pat grilēt. Izcili garšos pildīta paprika, kas pārlieta ar pašgatavotu Marinara mērci (recepte te) un sutināta cepeškrāsnī vai katliņā.

Gatavos piparus devīgi pārkaisi ar zaļumiem un pārlej ar mērci vai buljonu, kurā tie sautējušies. Tad atliek tikai papildināt piparus ar krietnu karoti vēsa skābā krējuma vai kādu pašgatavotu mērci – ķiplokotā tzatziki mērce te būs īsti laikā un vietā (recepti meklē te).

Ja vēlies, vari pasniegt pildītu papriku arī kā auksto uzkodu, tā lieliski garšos un izskatīsies glīti pildīta ar siera salātiem, atdzesēta un sagriezta šķēlēs vai daiviņās.

Pikniku sezonā debešķīgs kārums būs gareniski uz pusēm pārgrieztas paprikas, kas pildītas ar gaļas masu vai citiem labumiem pēc izvēles, ievīstītas folijā un ceptas uz grila, nobeigumā paverot sainīti un dāsni pārkaisot pildījumu ar siera kārtu. Kolīdz siers pakusīs, ēdienu nekavējoties cel galdā!

Lai labi garšo!

Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika


Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika tomātu mērcē

Foto: Shutterstock


Pildīta paprika ar vārītu tomātu mērci gardai pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika


Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Papriku vīriņi ar salātu pildījumu

Foto: Shutterstock


Jautrus salātu kausiņus var pagatavot no paprikām. Tie būs piemēroti bērnu ballītēm un Helovīnu pārsteigumu galdam.

Lasīt vairāk

Sulīga pildītā paprika ar kuskusu un sieru

Foto: Shutterstock


Sātīga, cepeškrāsnī cepta pildīta paprika ar kuskusu un sieru.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem

Foto: Shutterstock


Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar vistas fileju

Foto: Shutterstock


Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Foto: Shutterstock


Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Lasīt vairāk

Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika

Foto: Privātais arhīvs


Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar rīsiem, sieru un majonēzi

Foto: Shutterstock


Pildīta paprika ar majonēzi, zaļumiem un sieru.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar sieru un žāvētu gaļu uzkodu galdam

Foto: Shutterstock


Pildīta paprika ar sieru un žāvētu gaļu - skaists papildinājums aukstajam galdam.

Lasīt vairāk

Ar kukurūzu un sieru pildīta paprika

Foto: Shutterstock


Ar kukurūzu un sieru pildīta paprika derēs gan kā sātīgāka uzkoda, gan kā pamatēdiens pusdienās vai vakariņās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!