Pildīšanai vari izmantot gan ierasto sarkano, oranžo un zaļo papriku, gan gaiši zaļos bulgāru piparus, kam ir plānāka miziņa un īpaši izteikts aromāts.
Ja vēlies pildījumam izmantot gaļu, vari izvēlieties tradicionālo cūkgaļu vai liellopa gaļu, kā arī liesāko vistas, tītara vai teļa gaļu. Gaļas masai vari pievienot arī dažādus graudaugus (rīsus, kuskusu, pērļu grūbas, bulguru, griķus utt.), dārzeņus (rīvētus burkānus, cukīni, sīpolus, ķiplokus, selerijas sakni utt.) un kapātus garšaugus – šādi pildījums būs daudz sulīgāks, aromātiskāks un garšīgāks.
Ja gaļa ir izslēgta no tavas ēdienkartes, tad gana labi garšos arī paprika ar dažādu graudaugu un rīvētu vai kapātu dārzeņu un sēņu pildījumu, kas papildināts ar dažāda veida sieriem – vari izmantot gan smalki sarīvētu cieto sieru, gan fetas tipa mīkstos sierus, gan krēmsieru, lieliski kūstošo mocarellu vai rīvētu Holandes tipa sieru.
Arī paprikas pagatavošanas veidi ir daudz un dažādi. Vari piepildītos piparus gan tvaicēt, gan cept cepeškrāsnī, sutināt mērcē vai pat grilēt. Izcili garšos pildīta paprika, kas pārlieta ar pašgatavotu Marinara mērci (recepte te) un sutināta cepeškrāsnī vai katliņā.
Gatavos piparus devīgi pārkaisi ar zaļumiem un pārlej ar mērci vai buljonu, kurā tie sautējušies. Tad atliek tikai papildināt piparus ar krietnu karoti vēsa skābā krējuma vai kādu pašgatavotu mērci – ķiplokotā tzatziki mērce te būs īsti laikā un vietā (recepti meklē te).
Ja vēlies, vari pasniegt pildītu papriku arī kā auksto uzkodu, tā lieliski garšos un izskatīsies glīti pildīta ar siera salātiem, atdzesēta un sagriezta šķēlēs vai daiviņās.
Pikniku sezonā debešķīgs kārums būs gareniski uz pusēm pārgrieztas paprikas, kas pildītas ar gaļas masu vai citiem labumiem pēc izvēles, ievīstītas folijā un ceptas uz grila, nobeigumā paverot sainīti un dāsni pārkaisot pildījumu ar siera kārtu. Kolīdz siers pakusīs, ēdienu nekavējoties cel galdā!
Lai labi garšo!
Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika
Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.
Pildīta paprika tomātu mērcē
Pildīta paprika ar vārītu tomātu mērci gardai pusdienu maltītei.
Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika
Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
Papriku vīriņi ar salātu pildījumu
Jautrus salātu kausiņus var pagatavot no paprikām. Tie būs piemēroti bērnu ballītēm un Helovīnu pārsteigumu galdam.
Sulīga pildītā paprika ar kuskusu un sieru
Sātīga, cepeškrāsnī cepta pildīta paprika ar kuskusu un sieru.
Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem
Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.
Pildīta paprika ar vistas fileju
Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.
Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika
Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.
Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika
Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.
Pildīta paprika ar rīsiem, sieru un majonēzi
Pildīta paprika ar majonēzi, zaļumiem un sieru.
Pildīta paprika ar sieru un žāvētu gaļu uzkodu galdam
Pildīta paprika ar sieru un žāvētu gaļu - skaists papildinājums aukstajam galdam.
Ar kukurūzu un sieru pildīta paprika
Ar kukurūzu un sieru pildīta paprika derēs gan kā sātīgāka uzkoda, gan kā pamatēdiens pusdienās vai vakariņās.