diļļu mērce ēdiens
Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka lielai daļai latviešu, gluži kā pašmāju kulta filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" galvenajai varonei Mirttantei, dilles garšo tik ļoti, ka tās esam gatavi šķīt iekšā pa taisno no dobes, apēdot kaut kilogramu dienā. Iespējams, šis apgalvojums ir nedaudz pārspīlēts, bet tikai pavisam mazliet, jo dilles droši varam kronēt par Latvijas nacionālo garšaugu: tomātu salāti, aukstā zupa, gaileņu mērce, kūpošu tupeņu bļoda – latviešaprāt, diļļu nekad nevar būt par daudz, jo tās tikai uzlabo garšu. Arī pareizi piemeklēta, garšīga mērce spēj ēdienu padarīt vēl garšīgāku, tādēļ šoreiz nolēmām šīs abas labās lietas apvienot un piedāvājam piecas vienkārši pagatavojamu diļļu mērču receptes – gan siltas, gan aukstas – lai tavu dzīvi padarītu vēl garšīgāku.

Majonēze, krējums, dilles un ķiploks – tikai četras sastāvdaļas, bet rezultāts tiešām pārliecinošs. Pikantajā diļļu mērcē var pamērcēt dārzeņu stienīšus, kukurūzas čipsus vai pārliet mērci kūpošiem jaunajiem kartupelīšiem.

Diļļu mērce ar pikanto kaperu gabaliņiem ir biezāka pēc konsistences un būs lielisks papildinājums dažādiem svaigajiem salātiem, kā arī iederēsies uz uzkodu galda, kā piedeva dārzeņu platei, čipsiem un sālsstandziņām. Arī šašliks, kebabi un citi gaļas un zivju ēdieni būs vēl gardāki, papildināti ar šo mērcīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!